Bearnaise-essens

Bearnaise-essens kan købes færdig, men er meget let at lave selv og smager godt. Denne opskrift giver en middelkraftig estragonsmag, men juster selv med mængden af estragon. Det er altid lidt forskelligt hvor meget den bliver kogt ind og dermed hvor kraftig smagen bliver, så husk at smage bearnaisen til når essensen bruges.

Det holder sig i mange uger på køl, så man kan lige så godt lave dobbelt eller tredobbelt portion.

Til 20 personers bearnaise

  • 400 g tør hvidvin
  • 200 g skalotteløg, hakkede
  • 130 g hvidvinseddike
  • 20 g (10 spsk) frisk estragon
  1. Kog alle ingredienserne op og kog derefter ind ved god varme i 8-10 min. til ca. 1 dl væske.
  2. Lad det køle af, gerne natten over på køl hvis der er tid. Eller lad den trække på køl i op til en uge for at få ekstra smag.
  3. Sigt essensen over i en sigte ned i en skål (pres løgblandingen for at få det hele med).
  4. Hæld på en passende beholder (f.eks. en lille flaske).
  5. Stil det på køl, hvor det kan holde sig i månedsvis.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *