Beef Wellington trin-for-trin

Her er en trin-for-trin billedguide til hvordan du samler delene til Beef Wellington. Opskriften med tilbehør kan du se her: Beef Wellington.

Læg to baner køkkenfilm (wrap) overlappende på en fugtet bordplade (så holder filmen sig på plads).
Læg parmaskine (eller anden god spegeskinke) overlappende ovenpå wrappen.
Smør den kolde svampestuvning (duxelles) på i et tyndt lag over skinken.
Læg den brunede og afkølede oksemørbrad (smurt med sennep) på midten. Se opskriften på mørbraden her.
Fold skinken op om mørbraden (ved hjælpe af wrappen).
Fold sammen fra den modsatte side.
Fold skinken ind fra enderne, og luk wrappen stramt om det hele.
Læg nu gerne stykket på køl i en dag eller to så det samler sig godt.
Rul butterdejen tyndt ud på bagepapir, pensl med sammenpisket æg og læg mørbradruller (uden wrap) ovenpå.
Fold dejen stramt om rullen – buk og tryk enderne sammen.
Prik dejen og pensl den med æg. Læg på køl til den skal bages.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.