Løgkompot med balsamico 85°/2:00

Den syrlige fedme gør den god som tilbehør til mørbrad af gris med rugbrød.

Kan efter åbning holde sig en uges tid i en lukket beholder i køleskabet. Brug æbleeddike i stedet for balsamico, hvis kompotten ikke skal være så mørk.

8 personer (tilbehør)

  • 300 g (2) løg i 2-3 mm skiver
  • 20 g olivenolie
  • 15 g balsamisk eddike
  • 30 g (rør)sukker
  • 6 g salt
  • Peber
  • Evt. timian-kviste
  1. Bland alle ingredienserne godt.
  2. Pak, så posen slutter tæt. (Væske i posen? Se side 414.)
  3. Tilbered efter smag (her er brugt 85°/2:00, brug mere eller mindre tid til at justere biddet i løgene).
  4. Køl ned og læg på køl, gerne i flere timer. Kan holde sig i ubrudt pose i flere uger.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.