Nye kartofler 85°/1:00 med ærter og dild

Sommerens nye kartofler skal have lidt mindre tid end vinterudgaverne, og til den milde smag passer ærter og dild godt.

4 personer

  • 600 g nye kartofler
  • 25 g smør
  • 6 g (1 stor tsk) salt
  • 125 g ærter
  • 1 kvist dild
  1. Skræl kartoflerne (vinterskrællen er tyk og bliver ikke mør i sous vide).
  2. Læg kartoflerne i posen i et lag og fordel smør og saltet over. Kom evt. krydderurter ved.
  3. Tilberedes efter smag (her er brugt 85°/1:00, andre tid/temperaturer side 292).
  4. Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
    1. Lad kartoflerne blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan kartoflerne holde sig nogle dage på køl.
    1. Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.
  5. Bælg ærterne (frosne ærter overhældes med kogende vand og står i 1 min.).
  6. Skyl, tør og pluk dilden.
  7. Hæld kartoflerne inkl. væden i en skål og bland med ærterne.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.