Risalamande 100°/2:00

Risalamande bliver ikke markant bedre af at blive tilberedt sous vide, men det er nemt, fordi man blander ingredienserne, putter dem i en pose og koger dem i 2 timer, slukker og lader det stå 1-2 timer så risene kan suge væden. Der er ikke noget, der kan brænde på, eller som kræver omrøring eller opsyn. Server med kirsebærsovs (traditionelt) eller med sirup, syltet frugt eller ribsgele (side 324).

6-8 personer, giver ca. 850 g

  • 100 g grødris
  • 600 g sødmælk
  • 30 g sukker
  • ½ vaniljestang, kornene af (gnedet ud i lidt af sukkeret)
  • 35 g mandler
  • Citronskal
  • 200 g piskefløde
  1. Bland ris, mælk, sukker og vanilje i en pose.
  2. Vakuumer i kammervakuum (eller brug lynlåspose der er beregnet til kogning). Se evt. min video: Sous vide-tip: Posen flyder – hvad gør man så?
  3. Læg posen i en gryde med kogende vand i den angivne tid. Masser posen 2-3 gange undervejs for at fordele grynene.
  4. Sluk og lad posen trække i vandet i 1-2 timer, og køl den derefter hurtigt ned i isvand eller lignende.
  5. Smag til med salt og evt. revet citronskal.
  6. Pisk fløden til luftigt skum (ikke for meget).
  7. Skold, smut og hak mandlerne (undtagen en og en i reserve!)
  8. Vend flødeskum og hakkede mandler i.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.