Risengrød 100°/2:00

Risengrød bliver ikke markant bedre af at blive tilberedt sous vide, men det er nemt, fordi man blander ingredienserne, putter dem i en pose og koger dem i 2 timer så risene kan suge væden og lader dem stå 1 time. Der er ikke noget, der kan brænde på, eller som kræver omrøring eller opsyn. Server med kanelsukker og en klat smør.

6-8 personer, giver ca. 850 g

  • 100 g grødris
  • 600 g sødmælk
  • 3 g salt
  • Til at komme på ved servering
    • 30-40 g sukker med stødt kanel blandet i
    • 50 g koldt smør
  1. Bland ris, mælk og salt i en pose.
  2. Vakuumer i kammervakuum eller pres luften ud af posen manuelt og svejs (ikke vakuumere) i en almindelig vakuummaskine. Se evt. min video: Sous vide-tip: Posen flyder – hvad gør man så?
  3. Læg posen i en gryde med kogende vand den angivne tid. Masser posen 2-3 gange undervejs for at fordele grynene.
  4. Sluk og lad posen trække i vandet i 1 time.
  5. Server straks, og giv kanelsukker og smør til. Hvis den er blevet for tung, så rør noget varm mælk i.

Andre serveringsforslag

  • Med tern af frisk pære eller æble og ristede nødder
  • Appelsinbåde og tranebær
  • Rosiner
  • Som klatkager: Kom lidt mel og æg i risengrøden og steg dem gyldne i smør.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.