Rødkål 85°/1:20

Denne rødkål er lidt mere frisk og let end de fleste købe-rødkål og er et godt supplement til fed (jule)mad. Giv den i stedet blot 1 time, hvis kålen skal være meget sprød (men helt færdig), eller 1 time og 30 min, hvis den skal have et blødt bid med blot en anelse sprødhed.

4 personer (tilbehør)

  • 250 g rødkål, delt i kvarte, stokken fjernet og resten snittet fint
  • 35 g æblecidereddike
  • 20 g honning
  • 3 g (½ tsk) salt
  • Evt. krydderier i posen
    • 1 allehånde
    • ½ kanelstang
    • 1 laurbærblad
    • 1 stjerneanis
  • 20 g hakkede valnødder (evt.)
  1. Hvis man bruger en almindelig vakuumsuger/skinne skal man først fryse eddike, salt og honning i posen (læg det fladt i fryseren, så fryser det på en halv time), ellers suges væden ud af posen og ind i maskinen under vakuumeringen.
  2. Læg rødkålen (sammen med evt. krydderier) i posen til de andre ingredienser.
  3. Pak ved maksimalt tryk.
  4. Tilbered 85°/1:15.
  5. Drys evt. med hakkede valnødder.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.