
Revelsben er skåret af brystet og når de forberedes i sous vide bliver de saftige og så møre at benene kan trækkes helt rene ud. Men samtidigt har de så meget struktur at hver bid sætter mærker i kødet. Krydderierne giver den autentiske smag og den afsluttende grill tilfører sprød skorpe og karamelliseret overflade.
Amerikanernes kalder udskæringen for spareribs (spareribs på dansk er kamben).
Server f.eks. med coleslaw.
4 personer
- 1.200 gram spareribs/revelsben (f.eks. St. Louis Cut)
- 10 g salt (eller 80 g rub)
- BBQ-sauce
- Sous vide-forbered
- Fjern hinden på bagsiden af kødet. Gå benenderne efter for bensplinter.
- Skær evt. benrækkerne et eller flere steder, så de kan være i posen. Gnid salt eller rub ind i kødet på alle sider.
- Fold et stykke sous vide-pose om benenderne (så de ikke prikker hul i posen), læg det hele i en pose og vakuumer det.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 63°/24:00, andre tider/temperaturer side 141).
- Gem evt. kødet på køl (Se: Cook-chill længere nede).
- Tag kødet ud af posen (posens væske kan bruges til sauce) og dup kødet HELT tørt (brug et rent viskestykke).
- Dup forsigtigt kødet tørt og læg på en brandvarm grill (trækul eller gas) UDEN at pensle med sauce eller andet.
- Grill
- Opvarm grillen til høj varme (280-300°) og lad risten blive gennemvarm (10 min). Hvis du har en sizzle zone på grillen, så brug den (gerne hævet eller ved middel varmeindstilling).
- Når grillristen er rygende varm, lægges kødet på med kødsiden OPAD (du skal IKKE pensle det med BBQ-sauce endnu).
- Grill kødet 3 min på den første side, drej det undervejs.
- Vend kødet og pensl OVERSIDEN med BBQ-sauce og grill igen 3 min mens du drejer undervejs.
- Server
- Del evt. stykkerne yderligere og drys med lidt ekstra flagesalt.
- Giv ekstra BBQ-sauce til.
FORSLAG TIL TILBEHØR
- Gulerødder tilberedt sous vide
- Majskolber tilberedt sous vide
- Spidskålssalat med æbler og nødder/bacon
ANDRE SERVERINGSFORSLAG
- Nye kartofler og tomatsalat.
- Grillede majs- og squash-stykker med tomatsauce og agurke/dild-sauce.
- Bagte kartofler plus stor grøn salat.
- Salat af jordskokkeskiver (kogt 5 min.) og avocado i olie/eddike med rosa peber og meget purløg.
- Salat af hjerte- og julesalat med granatæblekerner og blåskimmelost.
![]() | Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020. Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes. |