Æble/svesketrifli 85°/0:45

Med sous vide-tilberedning kan man beholde lidt bid og struktur i frugten, især æblerne. Æblerne bliver meget bløde, men ikke helt mos – hvis man vil have mere struktur i æblerne, kan man nøjes med 0:30.

4 personer

  • Æblekompot
    • 350 g spiseæbler (af ca. 500 g æbler) i 3 cm tern
    • 50 g (rør)sukker
    • ½ vaniljestang
  • Sveskekompot
    • 200 g sveskekød, grofthakket (af ca. 300 g svesker med sten)
    • 50 g (rør)sukker
    • ½ vaniljestang
    • Reven skal og 20 g saft af 1 økologisk citron
  • Creme
    • 120 g piskefløde
    • 40 g skyr
  • 40 g letristede hasselnødder, groft hakkede
  1. Massér kornene fra vaniljestangen ind i (al) sukkeret.
  2. Æbler: Rør halvdelen af vaniljesukkeret godt rundt i æblerne.
  3. Svesker: Rør lidt vand i sveskerne, hvis massen er meget tung og klistret – de enkelte stykker skal let kunne adskilles og massen være let flydende. Rør citronsaft og skallen i sveskemosen sammen med den anden halvdel af vaniljesukkeret.
  4. Fordel æbler og svesker i hver deres poser. Brug evt. flere poser, så hver pose bliver maksimalt 3 cm tyk.
  5. Pak ved maksimalt tryk.
  6. Tilbered efter smag (her er brugt 85°/0:45, andre tid/temperaturer side 312).
  7. Køl af. Det kan nu holde sig i posen på køl i op til 2 uger.
  8. Pisk fløden til skum og vend skyren i.
  9. Anretning (portioner eller lavt fad): Fordel æblekompot nederst, så sveskekompot, creme og til sidst et drys nødder.

Andre serveringsforslag

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.