Dette er min liste over udenlandske madnavne som jeg støder på. De fleste har jeg fundet en dansk oversættelse til, men der mangler en del (markeret med “??” i det danske navn).
Hvis du kender en af de manglende oversættelser, eller du finder du fejl eller mangler, vil jeg være glad for hjælp på madnavne@sousvide20.dk . Så retter jeg og opdaterer listen, så den bliver bedre og bedre.
Udenlandsk navn | Sprog | Type | Dansk navn | Note | Side |
---|---|---|---|---|---|
6-Rib Rack | Amerik. | Kalv | Kalveryg (højreb) | Med 6 ben | |
8-Rib Rack | Amerik. | Lam | Lammeryg | Med 8 ben | |
Abadejo | Spansk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Abanico | Spansk | Svin | Abanico | Udskæring rundt om de øverste ribben oppe ved hovedet. Kaldes også Presa-Entraña | |
Acorn Squash | Amerik. | Grøntsager | Mandelgræskar | ||
Adzuki beans | Amerik. | Bønner | Azukibønne | ||
Alexanders | Amerik. | Grøntsager | Makedonsk persille | ||
Allspice | Amerik. | Grøntsager | Allehånde | ||
Almond | Amerik. | Grøntsager | Mandel | ||
America's Beef Roast | Amerik. | Okse | Afpudset steg af tykkamens runde muskeldel | ||
Anacardium occidentale | Amerik. | Nødder | Cashew-nødder | ||
Anchovy | Amerik. | Fisk | Ansjos, europæisk | Engraulis encrasicolus | |
Anchovy | Amerik. | Fisk | Ansjos, peruviansk | Engraulis ringens | |
Angelica | Amerik. | Grøntsager | Kvan | ||
Angelica Archangelica | Latin | Grøntsager | Kvan | ||
Anoplopoma fimbria | Latin | Fisk | Fakkelfisk (almindelig fakkelfisk) | ||
Apium graveolens var. Dulce | Latin | Grøntsager | Bladselleri | ||
Apium graveolens var. rapaceum | Latin | Grøntsager | Knoldselleri | ||
Apple | Amerik. | Frugt | Æble | 312 | |
Apricot | Amerik. | Frugt | Abrikos | ||
Arctic Char | Amerik. | Fisk | Fjeldørred | 263 | |
Arenque | Portugisisk | Fisk | Sild | 263 | |
Arenque | Spansk | Fisk | Sild | 263 | |
Aringa | Italiensk | Fisk | Sild | 263 | |
Arm | Amerik. | Svin | Bov, øverste del | ||
Artichoke betony | Amerik. | Grøntsager | Kinaskok | ||
Artichokes, baby | Amerik. | Grøntsager | Artiskokker, små | ||
Artichokes, mature | Amerik. | Grøntsager | Artiskokker, store | ||
Asparagus | Amerik. | Grøntsager | Asparges | 276 | |
Asparagus officinalis | Latin | Grøntsager | Asparges | 276 | |
Atlantic striped bass | Amerik. | Fisk | Stribet bars | ||
Aubergine | Amerik. | Grøntsager | Aubergine | ||
Avocado | Amerik. | Grøntsager | Avocado | ||
Baby Back Ribs | Amerik. | Gris | Ribben | 104 | |
Bacalao | Spansk | Fisk | Torsk | 252 | |
Bacalhau | Portugisisk | Fisk | Torsk | 252 | |
Back Ribs | Amerik. | Gris | Ribben | 104 | |
Back Ribs | Amerik. | Okse | Tværreb | 75 | |
Badger beans | Engelsk | Bønner | Ærtebønner | ||
Baking powder | Amerik. | Kemi | Bagepulver (bikarbonat plus syre) | ||
Baking soda | Amerik. | Kemi | Natron (natriumbikarbonat eller bikarbonat) | Skal tilsættes syrlig ingrediens for at virke som bagepulver | |
Ball Tip | Amerik. | Okse | Ball tip | Ball tip | |
Bamboo shoots | Amerik. | Grøntsager | Bambusskud, friske | ||
Bamboo sprouts | Amerik. | Grøntsager | Bambusskud, friske | ||
Banana | Amerik. | Frugt | Banan | ||
Barley | Amerik. | Grøntsager | Byg | ||
Basil | Amerik. | Krydderurter | Basilikum | ||
Bass | Amerik. | Fisk | Havbars | 262 | |
Bay | Amerik. | Krydderurter | Laurbærblad | ||
Bean Goose | Amerik. | Fjervildt | Sædgås | ||
Bear | Amerik. | Vildt | Bjørn | ||
Beef | Amerik. | Generelt | Okse | ||
Beef | Engelsk | Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 |
Beef Bottom Sirloin Butt Ball Tip | Amerik. | Okse | Ball tip | Nederste del af klumpen | |
Beef Chuck | Amerik. | Okse | Tykkam | ||
Beet greens | Amerik. | Grøntsager | Bladbede | ||
Beetroot | Amerik. | Grøntsager | Rødbede | 325 | |
Beets, baby | Amerik. | Grøntsager | Rødbeder, små | 325 | |
Beets, large | Amerik. | Grøntsager | Rødbeder, store | 325 | |
Belgian endives | Amerik. | Grøntsager | Julesalat | ||
Belly | Amerik. | Gris | Slag | 132 | |
Belly of lamb | Amerik. | Lam | Slag (lam) | ||
Belly roast | Amerik. | Gris | Bryst, stegestykke | ||
Berries | Amerik. | Frugt | Bær | ||
Bertholletia excelsa | Latin | Grøntsager | Paranød | ||
Beta vulgaris | Latin | Grøntsager | Rødbede | 325 | |
Beta vulgaris var. flavescens | Latin | Grøntsager | Bladbede | ||
Bicarbonate of soda | Amerik. | Kemi | Bagepulver (bikarboat) | ||
Bilberries | Amerik. | Grøntsager | Blåbær | ||
Black beans | Amerik. | Bønner | Sorte bønner | ||
Black cod | Amerik. | Fisk | Fakkelfisk (almindelig fakkelfisk) | ||
Black eye beans | Amerik. | Bønner | Sortøje-bønner | ||
Black eye peas (black eye beans) | Amerik. | Bønner | Sortøje-bønner | ||
Black Halibut | Amerik. | Fisk | Hellefisk | 262 | |
Black Olives | Amerik. | Grøntsager | Sorte oliven | ||
Black plum | Amerik. | Frugt | Kaki-frugt, sharon | ||
Black pudding | Amerik. | Charcuteri | Blodbudding | ||
Black Radish | Amerik. | Grøntsager | Ræddike | ||
Black turtle beans (black beans) | Amerik. | Bønner | Sorte bønner | ||
Blackbeeries | Amerik. | Frugt | Brombær | ||
Blade | Amerik. | Okse | Tykkam | 76 | |
Blade Chop | Amerik. | Svin | ?? | ||
Blade Meat | Amerik. | Okse | ?? | ||
Blade Steak | Amerik. | Svin | ?? | ||
Bleka | Svensk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Blewits, field | Amerik. | Svampe | Bleg hekseringshat | ||
Blewits, wood | Amerik. | Svampe | Violet hekseringshat | ||
Blood pudding | Amerik. | Grøntsager | Blodbudding | ||
Blueberries | Amerik. | Grøntsager | Blåbær | ||
Bluefish | Amerik. | Fisk | Blåbars | ||
Bone in strip steak | Amerik. | Okse | ?? | ||
Bone-In | Amerik. | Generelt | Med ben | ||
Bone-in Loin Chop | Amerik. | Lam | Kotelet | ||
Boneless | Amerik. | Generelt | Uden ben | ||
Boneless Blade | Amerik. | Okse | Tykkam | ||
Boneless Cross Rib (Shoulder Clod) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Boneless Shoulder Roast | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Borage | Amerik. | Grøntsager | Hjulkrone | ||
Borago officinalis | Latin | Grøntsager | Hjulkrone | ||
Borlotti beans | Amerik. | Grøntsager | Borlotti-bønner | ||
Borlotti beans) | Amerik. | Grøntsager | Borlotti-bønner | ||
Boston Bean | Amerik. | Bønner | Hvide bønner | ||
Boston Blade | Amerik. | Svin | ?? | ||
Boston Butt | Amerik. | Svin | Nakkefilet/bov | Stor, flad udskæring med nakkefilet og det øverste af boven | |
Bottom Blade (Chuck Roll) | Amerik. | Okse | Den flade muskel i tykkam (?) | ||
Bottom Flat | Amerik. | Okse | Yderlår | 91 | |
Bottom Round | Amerik. | Kalv | Yderlår | ||
Bottom Round | Amerik. | Okse | Yderlår | 91 | |
Bottom Round Gooseneck | Amerik. | Okse | Yderlår med tunge | ||
Bottom Sirloin Flap | Amerik. | Okse | ?? | ||
Bottom Sirloin Tri Tip | Amerik. | Okse | ?? | ||
Brains | Amerik. | Kalv | Hjerne | ||
Brandy | Amerik. | Spiritus | Brændt spiritus (cognac-type) | ||
Brassica napobrassica | Latin | Grøntsager | Kålroe, kålrabi | 338 | |
Brassica oleracea var. botrytis | Latin | Grøntsager | Blomkål | 315 | |
Brassica oleracea var. Capitata | Latin | Grøntsager | Kål | 297 | |
Brazil nuts | Amerik. | Grøntsager | Paranød | ||
Bream | Amerik. | Fisk | Brasen | ||
Bream, black | Amerik. | Fisk | Havrude, almindelig | ||
Breast | Amerik. | Okse | Bryst | ||
Breast | Amerik. | Kalv | Bryst | 88 | |
Breast | Amerik. | Lam | Bryst | 165 | |
Brill | Amerik. | Fisk | Slethvarre | ||
Brisket | Amerik. | Kalv | Spidsbryst | 90 | |
Brisket | Amerik. | Okse | Spidsbryst | 90 | |
Brisket flat | Amerik. | Okse | Spidsbryst | Den spidse, fladere del | 90 |
Brisket point | Amerik. | Okse | Spidsbryst | Den tykkere, firkantede del | 90 |
Brisket Strip | Amerik. | Okse | Tværreb | 75 | |
Brisket, middle part | Engelsk | Okse | Tykbryst | ||
Broad beans | Amerik. | Grøntsager | Hestebønne | ||
Broccoli | Amerik. | Grøntsager | Broccoli | ||
Broiler Chicken (Fryer) | Amerik. | Fjerkræ | Kylling (alm) | ||
Brontosaurus Steak | Amerik. | Okse | Bovklump (skive af) | Bøf af muskel i boven. 6-8 timers mørningstid. | 88 |
Brussels Sprout | Amerik. | Grøntsager | Rosenkål | ||
Buckwheat | Amerik. | Grøntsager | Boghvede | ||
Buddha's hand lemons | Amerik. | Frugt | Buddafinger, fingerede citron | ||
Bulgar wheat | Amerik. | Grøntsager | Bulgur | ||
Bullace | Amerik. | Grøntsager | Kræge/havreblomme | ||
Butt Chops | Amerik. | Svin | ?? | ||
Butt Roast | Amerik. | Svin | ?? | ||
Butt Tender | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Butter | Amerik. | Mejeri | Smør | ||
Butter beans | Amerik. | Bønner | Limabønne | ||
Butterfish | Amerik. | Fisk | Smørfisk | ||
Buttermilk | Amerik. | Mejeri | Kærnemælk | ||
Butternut squash | Amerik. | Grøntsager | Moskusgræskar | ||
Caballa | Spansk | Fisk | Makrel | 263 | |
Cabbage | Amerik. | Grøntsager | Kål | 297 | |
Cabbage, pointed | Amerik. | Grøntsager | Spidskål | 297 | |
Cabillaud | Fransk | Fisk | Torsk | 252 | |
cajanus cajanwas | Latin | Bønner | Ærtebønner | ||
Canada Goose | Amerik. | Fjervildt | Canadagås | ||
Cannellini beans | Amerik. | Bønner | Cannellini-bønner | ||
Cantaloupe melon | Amerik. | Frugt | Cantaloupe-melon | ||
Cantharellus cibarius | Latin | Svampe | Kantarel | ||
Cantharellus cibarius | Latin | Svampe | Kantarel (almindelig) | ||
Cap Meat (Blade Meat) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Capers | Amerik. | Grøntsager | Kapers | ||
Capon | Amerik. | Fjerkræ | Kapun | ||
Capsicum annuum | Latin | Krydderurter | Cayennepeber | ||
Carabinero (scarlet shrimp) | Amerik. | Skaldyr | Kæmpereje | ||
Caraway | Amerik. | Krydderurter | Kommen | ||
Cardamom | Amerik. | Krydderurter | Kardemomme | ||
Cardoons | Amerik. | Grøntsager | Kardon | ||
Carlin beans | Engelsk | Bønner | Ærtebønner | ||
Carlin peas | Amerik. | Bønner | Carlin-ærter | ||
Carne de ternera | Spansk | Kalv | Kalvekød | Højst 8 måneder gammelt | 26 |
Carne di vitello | Italiensk | Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 |
Carne di vitellone | Italiensk | Kalv | Kalvekød | Højst 8 måneder gammelt | 26 |
Carp | Amerik. | Fisk | Karpe | ||
Carré | Spansk | Kamsteg med ben | |||
Carrillera | Spansk | Gris | Kæbe | 116 | |
Carrots, large | Amerik. | Grøntsager | Gulerødder | ||
Carrots, young | Amerik. | Grøntsager | Gulerødder | 290 | |
Carum carvi | Latin | Krydderurter | Kommen | ||
Cashew nuts | Amerik. | Nødder | Cashew-nødder | ||
Catfish | Amerik. | Fisk | Malle | ||
Caul Fat Area | Amerik. | Svin | ?? | ||
Cauliflower | Amerik. | Grøntsager | Blomkål | 315 | |
Cayenne pepper | Amerik. | Krydderurter | Cayennepeber | ||
Celeriac | Amerik. | Grøntsager | Knoldselleri | ||
Celery | Amerik. | Grøntsager | Bladselleri | ||
Celery root | Amerik. | Grøntsager | Knoldselleri | ||
Center Cut | Amerik. | Okse | ?? | ||
Center Cut Leg Chop | Amerik. | Lam | ?? | ||
Center Cut Loin Chops | Amerik. | Svin | ?? | ||
Ceps | Amerik. | Svampe | Karl Johan-svamp | ||
Chanterelles | Amerik. | Svampe | Kantarel (almindelig) | ||
Chard stems | Amerik. | Grøntsager | Bladbede | ||
Chateaubriand | Amerik. | Okse | Chateaubriand | Det midterste stykke af oksemørbrad. Regnes som det fineste, og er mest reelt (samme tykkelse hele vejen). | 54 |
Cheddar | Amerik. | Ost | Cheddar | ||
Cheek | Amerik. | Gris | Kæbe | 116 | |
Cheek | Amerik. | Kalv | Kæbe | 89 | |
Cheek | Amerik. | Lam | Kæbe | ||
Cheek | Amerik. | Okse | Kæbe | 89 | |
Cheese | Amerik. | Ost | Ost | ||
Chelidonichthys lucerna | Latin | Fisk | Rød knurhane | ||
Cherry (acidic) | Amerik. | Frugt | Kirsebær, sure | ||
Cherry (sweet) | Amerik. | Frugt | Kirsebær, søde | ||
Chestnut | Amerik. | Frugt | Kastanie | ||
Chicken | Amerik. | Fjerkræ | Kylling | ||
Chicken Breast | Amerik. | Fjerkræ | Kyllingebryst | 200 | |
Chicken Drumstick | Amerik. | Fjerkræ | Kyllinge-underlår | 207 | |
Chicken Leg | Amerik. | Fjerkræ | Kylingelår | 204 | |
Chicken oyster | Amerik. | Fjerkræ | Østersmuskel (?) | To små mørke, møre muskler, der sidder i hulninger på ryggen lige over låret | |
Chicken Thigh | Amerik. | Fjerkræ | Kyllinge-overlår | 204 | |
Chicory | Amerik. | Grøntsager | Julesalat | ||
Chinese artichokes | Amerik. | Grøntsager | Kinaskok | ||
Chinese radish | Amerik. | Grøntsager | Daikon-radise | ||
Chop | Amerik. | Generelt | (Svine)kotelet | ||
Chop | Amerik. | Gris | Kotelet | 112 | |
Chuck | Amerik. | Okse | Hals, tykkam | ||
Chuck | Engelsk | Okse | Tykkam | 76 | |
Chuck Eye (Delmonico Steak, Beef Chuck, Chuck Eye Roll Steak, Bonelesss) | Amerik. | Okse | Bøf skåret som ribeye og i forlængelse af den længere op mod hovedet inde i tykkammen. | Tilbered som ribeye og læg 1-2 timers mørning til | 62 |
Chuck eye roll | Amerik. | Okse | Tykkam, skåret lige op ad ribeye (fra 5. ribben og fremad) | Tilbered som ribeye og læg 1-2 timers mørning til | 62 |
Chuck Eye Steak | Amerik. | Okse | Bøf skåret som ribeye og i forlængelse af den længere op mod hovedet inde i tykkammen. | Tilbered som ribeye og læg 1-2 timers mørning til | 62 |
Chuck Flap (Chuck Short Ribs) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Chuck Flap Tail | Amerik. | Okse | ?? | ||
Chuck Meat Square (Chuck Short Ribs) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Chuck Roast | Amerik. | Okse | Tykkam, steg | ||
Chuck Roll | Amerik. | Okse | Tykkam | ||
Chuck Roll | Amerik. | Okse | Tykkam uden ben | 76 | |
Chuck roll | Amerik. | Okse | Tykkam, steg | ||
Chuck Short Ribs | Amerik. | Okse | ?? | ||
Chuck Tender | Amerik. | Okse | ?? | ||
Chuletero | Spansk | Gris | Kamsteg med ben | 108 | |
Cilantro | Amerik. | Grøntsager | Koriander | ||
Citrus medica var. sarcodactylis | Latin | Frugt | Buddafinger, fingerede citron | ||
Clams | Amerik. | Skaldyr | hjertemuslinger | ||
Clod Heart (Shoulder Clod) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Clod Heart Roast | Amerik. | Okse | ?? | ||
Clod Tender | Amerik. | Okse | ?? | ||
Clupea harengus | Latin | FIsk | Sild | ||
Cockles | Amerik. | Skaldyr | (små saltvands-) hjertemuslinger | ||
Cock's kidney | Amerik. | Fjerkræ | Hanenyre | ||
Cockscomb | Amerik. | Fjerkræ | Hanekam | ||
Coconut | Amerik. | Frugt | Kokosnød | ||
Cod | Amerik. | Fisk | Torsk | 252 | |
Cod cheek | Amerik. | Fisk | Torskekæbe | ||
Cod, Atlantic | Amerik. | Fisk | Torsk | 252 | |
Colin | Fransk | Fisk | Kulmule | 262 | |
Colin jaune | Fransk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Collar | Amerik. | Gris | Nakkekam | 124 | |
Colorado Roast | Amerik. | Okse | Cuvette | 38 | |
Common dolphinfish | Amerik. | Fisk | Mahi mahi | ||
Common Scoter | Amerik. | Fjervildt | Sortand | ||
Coriander root | Amerik. | Grøntsager | Korianderrod | ||
Corn, on cob | Amerik. | Grøntsager | Majskolbe | 300 | |
Cornish Hen | Amerik. | Fjerkræ | Meget lille kylling | ||
Costilla | Spansk | Gris | Ribben, spare ribs | 126 | |
Coulotte | Amerik. | Kalv | Culotte | 36 | |
Coulotte | Amerik. | Okse | Culotte | 36 | |
Coulotte Steak | Amerik. | Okse | ?? | ||
Country-Style Ribs | Amerik. | Svin | ?? | ||
Country-Style Ribs (Beef Chuck) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Courgette | Amerik. | Grøntsager | Squash, courgette | ||
Cowboy cut | Amerik. | Okse | ?? | ||
Cowboy Steak (Beef Rib, Rib Steak, Bone In, Frenched) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Cranberries | Amerik. | Frugt | Tranebær | 330 | |
Cranberry beans | Amerik. | Bønner | Borlotti-bønner | ||
Crosne | Amerik. | Grøntsager | Kinaskok | ||
Cruceta | Spansk | Gris | Slag | 132 | |
Cuberoll | Amerik. | Okse | ?? | ||
Cucumber | Amerik. | Grøntsager | Agurk | ||
Cucurbita pepo | Latin | Grøntsager | Mandelgræskar | ||
Culotte, goat | Amerik. | Lam | Ged, culotte | ||
Culotte, lamb | Amerik. | Lam | Culotte (lam) | 150 | |
Currant | Amerik. | Frugt | Ribs | ||
Cuttlefish | Amerik. | Skaldyr | Seppia-blæksprutte | ||
Cynana scolymus | Latin | Grøntsager | Artiskokker, store | ||
Cynara cardunculus | Latin | Grøntsager | Kardon | ||
Cyprinus carpio | Latin | Fisk | Karpe | ||
Dab, common | Engelsk | Fisk | Ising | ||
Daikon radishes | Amerik. | Grøntsager | Daikon-radise | ||
Damson plum | Amerik. | Frugt | Damson blomme | ||
Dates (pitted) | Amerik. | Frugt | Dadler (udstenet) | ||
Daucus carta subsp. Sativus | Latin | Grøntsager | Gulerødder | 290 | |
Deer | Amerik. | Vildt | Rådyr | ||
Delmonico cut rib-eye | Amerik. | Okse | ?? | ||
Delmonico Steak | Amerik. | Okse | ?? | ||
Denver Ribs | Amerik. | Lam | ?? | ||
Denver Steak (Beef Chuck, Under Blade, Center-Cut Steak) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Dioscorea japonica | Latin | Grøntsager | Yams, japanske yams | ||
Dorsch | Tysk | Fisk | Torsk | 252 | |
Dove | Amerik. | Fjerkræ | Due | ||
Dover Sole | Amerik. | Fisk | Søtunge | 263 | |
Dropped Loin | Amerik. | Lam | ?? | ||
Duck | Amerik. | Fjerkræ | And | ||
Duck's breast | Amerik. | Fjerkræ | Andebryst | 186 | |
Ear | Amerik. | Gris | Øre | ||
East Asian mountain yam | Amerik. | Grøntsager | Yams, japanske yams | ||
Eel | Amerik. | Fisk | Ål | ||
Egg | Amerik. | Æg | Æg | ||
Eggplant | Amerik. | Grøntsager | Aubergine | ||
Eider | Amerik. | Fjervildt | Edderfugl | ||
End Chops | Amerik. | Kalv | ?? | ||
End Chops | Amerik. | Svin | ?? | ||
Engraulis encrasicolus | Latin | Fisk | Ansjos, europæisk | ||
Engraulis ringens | Latin | Fisk | Ansjos, peruviansk | ||
Entrecôte | Amerik. | Okse | Entrecôte | 89 | |
Escolar | Amerik. | Fisk | Smørfisk | ||
Eye Fillet | Amerik. | Okse | Mørbrad | 54 | |
Eye of Round | Amerik. | Okse | Lårtunge | 90 | |
Eye Round | Amerik. | Kalv | Lårtunge | ||
Fagopyrum esculentum | Latin | Grøntsager | Boghvede | ||
Fallow dear | Amerik. | Vildt | Dådyr | ||
False Lean (Blade Meat) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Fat (UK) | Amerik. | Okse | Talg | ||
Fatback | Amerik. | Svin | ?? | ||
Fava beans | Amerik. | Bønner | Fava-bønner, Valske bønner, Heste-bønner | ||
Feet | Amerik. | Gris | Fødder | ||
Fenknot | Svensk | Fisk | Rød knurhane | ||
Fennel | Amerik. | Grøntsager | Fennikel | ||
Fig | Amerik. | Frugt | Figen | ||
Filet | Amerik. | Okse | Mørbrad | 54 | |
filet de boeuf | Fransk | Okse | Mørbrad | 54 | |
Filet de boeuf | Fransk | Okse | Mørbrad | 54 | |
Filet Mignon | Amerik. | Okse | Filet mignon | ||
Filet steak | Amerik. | Okse | Mørbradbøf | 54 | |
Filetto di manzo | Italiensk | Okse | Mørbrad | 54 | |
Fillet | Amerik. | Kalv | Mørbrad | ||
Fillet | Engelsk | Okse | Mørbrad | 54 | |
Flageolet beans | Amerik. | Bønner | Flageoletbønne | ||
Flank | Amerik. | Gris | Slag | 132 | |
Flank | Amerik. | Kalv | Slag | ||
Flank | Amerik. | Lam | Slag | ||
Flank | Amerik. | Okse | Slag | ||
Flank steak | Amerik. | Okse | Flank steak | 89 | |
Flap Meat | Amerik. | Okse | Flap meat | (Flap steak) | |
Flap Steak | Amerik. | Okse | Flap steak | (Flap meat) | |
Flat | Amerik. | Okse | Yderlår | 91 | |
Flat Iron | Amerik. | Okse | Flat Iron | Infraspinatus-musklen på oversiden af skulderbladets ene halvdel | 42 |
Flat ribs (UK) | Amerik. | Okse | Tværreb | 75 | |
Flounder | Amerik. | Fisk | Skrubbe | ||
Flounder (US) | Amerik. | Fisk | Ising | ||
Foie Gras | Amerik. | Fjerkræ | Foie Gras | 192 | |
Foot/Trotter | Amerik. | Kalv | Fødder | ||
Foreshank | Amerik. | Okse | Bov (med forskank) | ||
Foreshank | Amerik. | Gris | Forskank | 140 | |
Foreshank | Amerik. | Kalv | Forskank | ||
Foreshank | Amerik. | Lam | Forskank | 165 | |
French turnip | Amerik. | Grøntsager | Majroe | ||
Frenched Rib Chop | Amerik. | Svin | Kotelet | Det yderste af benenden er skrabet rent | |
Fresh Ham | Amerik. | Gris | Fersk skinke | 126 | |
Fresh Side Pork | Amerik. | Svin | ?? | ||
Full Rump | Amerik. | Okse | Tyksteg | 78 | |
Gadus morhua | Latin | Fisk | Torsk | ||
Gadwalls | Amerik. | Fjervildt | Knarand | ||
Garfish | Amerik. | Fisk | Hornfisk | 262 | |
Garganey | Amerik. | Fjervildt | Atlingand | ||
Garlic | Amerik. | Grøntsager | Løg, Hvid- | ||
Garpike | Amerik. | Fisk | Hornfisk | 262 | |
Girolles | Amerik. | Svampe | Kantarel | ||
Gizzard | Amerik. | Fjerkræ | Kråse | ||
Goldeneye | Amerik. | Fjervildt | Hvinand | ||
Goose | Amerik. | Fjerkræ | Gås | ||
Goose breast | Amerik. | Fjerkræ | Gåsebryst | 209 | |
Gooseberry | Amerik. | Frugt | Stikkelsbær | ||
Grape | Amerik. | Frugt | Vindrue | 331 | |
Grapefruit | Amerik. | Frugt | Grapefrugt | ||
Green chickpeas | Amerik. | Grøntsager | Grønne kikærter | ||
Grey sole (US) | Amerik. | Fisk | Skærising | ||
Greylag | Amerik. | Fjervildt | Grågås | ||
Grondin | Fransk | Fisk | Rød knurhane | ||
Große Goldmakrele | Tysk | Fisk | Mahi mahi | ||
Ground meat | Amerik. | Generelt | Hakket kød | ||
Ground meat | Amerik. | Okse | Hakket kød | 46 | |
Grouper | Amerik. | Fisk | Havaborre | ||
Grouse | Amerik. | Fjervildt | Rype | ||
Grouse breast | Amerik. | Fjerkræ | Rypebryst | ||
Guinea fowl | Amerik. | Fjerkræ | Perlehøne | ||
Gurnard | Amerik. | Fisk | Knurhane | ||
Haddock | Amerik. | Fisk | Kuller | 262 | |
Hake | Amerik. | Fisk | Kulmule | 262 | |
Hake | Engelsk | Fisk | Kulmule | 262 | |
Halibut | Amerik. | Fisk | Helleflynder | 262 | |
Halibut cheek | Amerik. | Fisk | Helleflynder-kæbe | ||
Halibut, Greenland | Engelsk | Fisk | Hellefisk | 262 | |
Ham | Amerik. | Gris | Skinke | 128 | |
Hamachi | Japansk | Fisk | Japansk ravfisk | Hestemakrel-familien | |
Hanger | Amerik. | Okse | ?? | ||
Hanging Tender | Amerik. | Okse | Nyretapper | ||
Hare | Amerik. | Vildt | Hare | ||
Hareng | Fransk | Fisk | Sild | 263 | |
Hareng | Fransk | Fisk | Sild | 263 | |
Haricot | Amerik. | Bønner | Hvide bønner | ||
Haricot beans | Amerik. | Bønner | Grønne bønner | ||
Heart | Amerik. | Kalv | Hjerte | 89 | |
Heart | Amerik. | Okse | Hjerte | 89 | |
Heart of palm | Amerik. | Grøntsager | Palmehjerter | ||
Heart of Rump | Amerik. | Okse | Tykstegsfilet | 78 | |
Heel | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Heel | Amerik. | Lam | ?? | ||
Heel | Amerik. | Okse | ?? | ||
Helianthus tuberosus | Latin | Grøntsager | Jordskok | ||
Heller Seelachs | Tysk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Hering | Tysk | Fisk | Sild | 263 | |
Hind Shank | Amerik. | Gris | Bagskank | 140 | |
Hind Shank | Amerik. | Lam | Bagskank | 165 | |
Hind Shank | Amerik. | Okse | Bagskank | 90 | |
Hind Shank (Osso Buco) | Amerik. | Kalv | Bagskank | 90 | |
Hip | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Hippoglossus hippoglossus | Latin | Fisk | Helleflynder | 262 | |
Hock | Amerik. | Gris | Skank | 140 | |
Hokkaido squash | Amerik. | Grøntsager | Hokkaido græskar | 290 | |
Honeycomb Tripe | Amerik. | Okse | Mave | ||
Hordeum vulgare | Latin | Grøntsager | Byg | ||
Indrefilet | Norsk | Okse | Mørbrad | 54 | |
Inkfish | Amerik. | Skaldyr | Blæksprutte, tiarmet | 224 | |
Inside Round | Amerik. | Okse | Inderlår | 89 | |
Inside Skirt | Amerik. | Okse | ?? | ||
Inside skirt peeled | Amerik. | Okse | ?? | ||
Isokurnusimppu | Finsk | Fisk | Rød knurhane | ||
Jamaica pepper | Amerik. | Grøntsager | Allehånde | ||
Jamaica pimento | Amerik. | Grøntsager | Allehånde | ||
Japanese amberjack | Amerik. | Japansk ravfisk | Hestemakrel-familien | ||
Japanese artichoke | Amerik. | Grøntsager | Kinaskok | ||
Japanese mountain yam | Amerik. | Grøntsager | Yams, japanske yams | ||
Japanese yams | Amerik. | Grøntsager | Yams, japanske yams | ||
Jerusalem artichoke | Amerik. | Grøntsager | Jordskok | ||
Jeune bovin | Fransk | Kalv | Kalvekød | Højst 8 måneder gammelt | 26 |
John Dory | Amerik. | Fisk | Sankt Petersfisk | ||
Jowl | Amerik. | Gris | Kind. kæbesnitte (ikke kæbe) | 140 | |
Juliana | Portugisisk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Jungrindfleisc | Tysk | Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 |
Kabeljau | Tysk | Fisk | Torsk | 252 | |
Kabeljauw | Hollandsk | Fisk | Torsk | 252 | |
Kabliau | Dansk | Fisk | Torsk | Stor torsk | 252 |
Kabocha squash | Amerik. | Grøntsager | Græskar, japansk sort | ||
Kalbfleisch | Tysk | Kalv | Kalvekød | Højst 8 måneder gammelt | 26 |
Kale | Amerik. | Grøntsager | Grønkål | 288 | |
Kalvkött | Svensk | Kalv | Kalvekød | Højst 8 måneder gammelt | 26 |
Kansas City Steak | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Kidney beans | Amerik. | Bønner | Kidney-bønner | ||
Kidneys | Amerik. | Kalv | Nyrer | ||
King Crab | Amerik. | Skaldyr | Kongekrabbe | ||
Kiwi | Amerik. | Frugt | Kiwi | ||
Knotroot | Amerik. | Grøntsager | Kinaskok | ||
Knuckle | Amerik. | Kalv | Klump | 89 | |
Knuckle | Amerik. | Okse | Klump | ||
Knuckle Cap (Bottom Sirloin Tri Tip) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Knurrhahn | Tysk | Fisk | Knurhane | ||
Kohlrabi | Amerik. | Grøntsager | Glaskål, knudekål, glaskålrabi | 296 | |
Kummel | Svensk | Fisk | Kulmule | 262 | |
Kummeliturska | Finsk | Fisk | Kulmule | 262 | |
Kumquat | Amerik. | Frugt | Kumquat | ||
Kuri squash | Amerik. | Grøntsager | Hokkaido græskar | ||
Köhler | Tysk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Lachs | Tysk | Fisk | Laks | 240 | |
Lágrima | Spansk | Svin | Brystkød (uden ben) | ||
Lamb | Amerik. | Generelt | Lam | ||
Langoustine | Amerik. | Skaldyr | Jomfruhummer | ||
Lax | Svensk | Fisk | Laks | 240 | |
Leek | Amerik. | Grøntsager | Porre | ||
Leg | Amerik. | Lam | Kølle | 154 | |
Leg | Amerik. | Gris | Skinke | 239 | |
Lemon | Amerik. | Frugt | Citron | ||
Lemon sole | Amerik. | Fisk | Rødtunge | 263 | |
Lepista saeva | Latin | Svampe | Bleg hekseringshat | ||
Lieu jaune | Fransk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Lieu jaune | Fransk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Lifter Meat (Blade Meat) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Lime | Amerik. | Frugt | Lime | ||
Linesider | Amerik. | Fisk | Stribet bars | ||
Ling | Amerik. | Fisk | Lange | ||
Little shallots | Amerik. | Grøntsager | Løg, perle- | ||
Liver | Amerik. | Kalv | Lever | 90 | |
Liver | Amerik. | Okse | Lever | ||
Lobster | Amerik. | Skaldyr | Hummer | ||
Lobster tail | Amerik. | Skaldyr | Hummerhale | 230 | |
Loin | Amerik. | Gris | Filet | 124 | |
Loin | Amerik. | Gris | Kam | 108 | |
Loin | Amerik. | Kalv | Mørbrad | ||
Loin | Amerik. | Lam | Mørbrad | ||
Loin | Amerik. | Okse | Mørbrad | ||
Lomo | Spansk | Svin | Mørbrad | ||
Long Cut Clod (Shoulder Clod) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Long ribs | Amerik. | Okse | Long ribs | Den nederste del af tværrebet | |
Long-tailed Duck | Amerik. | Fjervildt | Havlit | ||
Lubbe | Dansk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Lumpfish | Amerik. | Fisk | Stenbider | 263 | |
Lutjanus campechanus | Latin | Fisk | Rød snapper | ||
Lyrtorsk | Svensk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Lythe | Engelsk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Lyyraturska | Finsk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Mackerel | Amerik. | Fisk | Makrel | 263 | |
Mackerel, Atlantic | Amerik. | Fisk | Makrel | 263 | |
Mahi Mahi | Amerik. | Fisk | Mahi mahi | ||
Makrele | Tysl | Fisk | Makrel | 263 | |
Makrill | Svensk | Fisk | Makrel | 263 | |
Makrilli | Finsk | Fisk | Makrel | 263 | |
Mallard | Amerik. | Fjervildt | Gråand | ||
Malus domestica | Latin | Frugt | Æble | 312 | |
Mandarine | Amerik. | Frugt | Mandarin | ||
Mango | Amerik. | Frugt | Mango | ||
Mangold | Amerik. | Grøntsager | Kålrabi, kålroe | 338 | |
Maquereau | Fransk | Fisk | Makrel | 263 | |
Marbled | Amerik. | Generelt | Fedtmarmoreret | ||
Marlin | Amerik. | Fisk | Marin | fisk fra sværdfiskefamilien | |
Melon | Amerik. | Frugt | Melon | ||
Merlu | Fransk | Fisk | Kulmule | 236 | |
Merluccius merluccius | Latin | Fisk | Kulmule | ||
Merluza | Spansk | Fisk | Kulmule | 262 | |
Merluzzo | Italiensk | Fisk | Torsk | 252 | |
Merluzzo | Italiensk | Fisk | Kulmule | 262 | |
Minced meat | Engelsk | Generelt | Hakket kød | ||
Mock Tender | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Mock Tender (Chuck Tender) | Amerik. | Okse | Bovkile | ||
Mogote | Spansk | Svin | ?? | ||
Monkfish | Amerik. | Fisk | Havtaske | 262 | |
Monkfish liver | Amerik. | Fisk | Havtaske-lever | ||
Morone saxatilis | Latin | Fisk | Stribet bars | ||
Morue | Fransk | Fisk | Torsk | 252 | |
Mouflon | Amerik. | Vildt | Muflon | ||
Moule | Fransk | Skaldyr | Blåmusling | ||
Mullet | Amerik. | Fisk | Multe | 263 | |
Mung beans | Amerik. | Bønner | Mung-bønner, grønne bønner | ||
Musa | Latin | Frugt | Banan | ||
Musa | Latin | Grøntsager | Madbanan | ||
Mushrooms | Amerik. | Grøntsager | Svampe | ||
Mussels | Amerik. | Skaldyr | Muslinger | 264 | |
Nasello | Italiensk | Fisk | Kulmule | 262 | |
Navel | Amerik. | Okse | ?? | ||
Navy Bean | Amerik. | Bønner | Hvide bønner | ||
Navy beans (haricot beans) | Amerik. | Bønner | Hvide bønner | ||
Neck | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Neck | Amerik. | Lam | Hals | 165 | |
Neck | Amerik. | Svin | Hals | ||
Neck | Amerik. | Okse | Hals, mellemskært | ||
Nectarine | Amerik. | Frugt | Nektarin | ||
Nettle | Amerik. | Grøntsager | Nælde (f.eks. Brændenælde) | ||
New York Strip (Strip, Manhattan, Kansas City strip, top sirloin, top loin, contre-filet) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Nuori naut | Finsk | Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 |
Nötkött | Svensk | Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 |
nötkött filén | Svensk | Okse | Mørbrad | 54 | |
Nötkött, filén | Svensk | Okse | Mørbrad | 54 | |
Ocimum basilicum | Latin | Krydderurter | Basilikum | ||
Octopus | Amerik. | Skaldyr | Blæksprutte, ottearmet | 220 | |
Okra | Amerik. | Grøntsager | Okra | ||
Onglet | Fransk | Okse | Nyretapper | ||
Onion, cipollini | Amerik. | Grøntsager | Cipollini-løg | Italiensk, lidt fladt, mildt løg | |
Onion, pearl | Amerik. | Grøntsager | Perleløg | ||
Onion, sweet | Amerik. | Grøntsager | Løg, gule | ||
Onion, yellow/red | Amerik. | Grøntsager | Løg, gule/røde | ||
Oranges | Amerik. | Frugt | Appelsin | ||
Ostrich | Amerik. | Fjerkræ | Struds | ||
Ostrich | Amerik. | Fjervildt | Struds | ||
Ostrich fillet | Amerik. | Fjerkræ | Strudsfilet | ||
Outside Flat | Amerik. | Okse | Yderlår | 91 | |
Outside Round | Amerik. | Lam | Yderlår | ||
Outside round | Engelsk | Okse | Yderlår | 91 | |
Outside Round | Amerik. | Okse | Yderlår | ||
Outside Round Gooseneck | Amerik. | Okse | Yderlår med tunge | ||
Outside Skirt | Amerik. | Okse | ?? | ||
Outside Skirt Steak | Amerik. | Okse | ?? | ||
Oyster Blade steak | Australien | Okse | Flat Iron | Infraspinatus-musklen på oversiden af skulderbladets ene halvdel | 42 |
Oysters | Amerik. | Skaldyr | Østers | 264 | |
Paloco | Portugisisk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Papaya | Amerik. | Frugt | Papaya | ||
Parsnip | Amerik. | Grøntsager | Pastinak | ||
Partridge | Amerik. | Fjerkræ | Agerhøne | ||
Pea Bean | Amerik. | Bønner | Hvide bønner | ||
Pea Pods | Amerik. | Grøntsager | Ærtebælge | ||
Peach | Amerik. | Frugt | Fersken | ||
Pear | Amerik. | Frugt | Pære | 304 | |
Pearl Haricot Bean | Amerik. | Bønner | Hvide bønner | ||
Peas | Amerik. | Grøntsager | Ærter | ||
Pectoral | Amerik. | Okse | ?? | ||
Pepper | Amerik. | Grøntsager | Peberfrugt | ||
Persea americana | Latin | Grøntsager | Avocado | ||
Persimmon | Amerik. | Frugt | Kaki-frugt, sharon | ||
Pescada | Portugisisk | Fisk | Kulmule | 262 | |
Petite Sirloin Steak | Amerik. | Okse | ?? | ||
Petite Tender (Clod Tender, Beef Chuck, Shoulder Tender) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Phaeseolus vulgaris | Latin | Grøntsager | Borlotti-bønner | ||
Phaeseolus vulgaris | Latin | Grøntsager | Borlotti-bønner | ||
Phaseolus vulgaris Flageolet Group | Latin | Bønner | Flageoletbønne | ||
Pheasant | Amerik. | Fjervildt | Fasan | ||
Picanha | Spansk | Okse | Culotte med den yderste, seje del fjernet | ||
Picnic (Cali) | Amerik. | Svin | ?? | ||
Pig | Amerik. | Generelt | Svin | ||
Pigeon | Amerik. | Fjervildt | Due | ||
Pigeon beans | Engelsk | Bønner | Ærtebønner | ||
Pigeon breast | Amerik. | Fjerkræ | Duebryst | 208 | |
Pike | Amerik. | Fisk | Gedde | ||
Pilchard | Engelsk | Fisk | Sardin | ||
Pilchard | Tysk | Fisk | Sardin | ||
Pimenta dioica | Latin | Grøntsager | Allehånde | ||
Pineapple | Amerik. | Frugt | Ananas | ||
Pink-footed Goose | Amerik. | Fjervildt | Kortnæbbet gås | ||
Pinto beans | Amerik. | Bønner | Pinto-bønne | ||
Pipe Bone Marrow | Amerik. | Okse | ?? | ||
Plaice | Amerik. | Fisk | Rødspætte | 263 | |
Plantain | Amerik. | Grøntsager | Madbanan | ||
Plate Short Ribs | Amerik. | Okse | ?? | ||
Plum | Amerik. | Frugt | Blomme | 284 | |
Plum, cherry | Amerik. | Grøntsager | Mirabel | ||
Plum, wild | Amerik. | Frugt | Blomme | 284 | |
Pluma | Spansk | Gris | Pluma | Tyndt stykke på siden af kammen forrest. Svarer til "kappen" på en ribeye (?) | 96 |
Pochard | Amerik. | Fjervildt | Taffeland | ||
Pollachius pollachius | Latin | Fisk | Lyssej | 263 | |
Pollachius virens | Latin | Fisk | Sej, mørksej | ||
Pollack | Italiensk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Pollack | Engelsk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Pollack | Tysk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Pollock | Amerik. | Fisk | Sej, mørksej | ||
Pomatomus saltatrix | Latin | Fisk | Blåbars | ||
Pomfret, Atlantic | Amerik. | Fisk | Havbrasen | ||
Pork | Amerik. | Generelt | Svin | ||
Porterhouse | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Porterhouse Chops | Amerik. | Svin | ?? | ||
Porterhouse Steak | Amerik. | Okse | Porterhouse | T-bone med ekstrastor mørbrad-del | |
Pot roast | Amerik. | Generelt | Grydesteg | ||
Potatoe | Amerik. | Grøntsager | Kartofler | 293 | |
Poulard | Amerik. | Fjerkræ | Poulard | ||
Poussin | Amerik. | Fjerkræ | Poussin | ||
Prawn | Amerik. | Skaldyr | Reje | 244 | |
Presa-Entraña | Spansk | Svin | Presa-Entraña | Udskæring rundt om de øverste ribben oppe ved hovedet. Kaldes også Abanico | |
Presa | Spansk | Svin | Presa | Tykt stykke i nakkefileten | 140 |
Prime Rib Roast | Amerik. | Okse | ?? | ||
Prunus amygdalus | Latin | Grøntsager | Mandel | ||
Prunus armeniaca | Latin | Frugt | Abrikos | ||
Prunus avium. | Latin | Frugt | Kirsebær, søde | ||
Prunus carasus | Latin | Frugt | Kirsebær, sure | ||
Prunus cerasifera | Latin | Grøntsager | Mirabel | ||
Prunus domestica | Latin | Frugt | Blomme | 284 | |
Prunus domestica subsp. Insititia | Latin | Grøntsager | Kræge/havreblomme | ||
Psoas minor | Latin | Okse | Mørbrad | 54 | |
psoas minor | Latin | Okse | Mørbrad | 54 | |
Pumpkin | Amerik. | Grøntsager | Græskar | 288 | |
Puy lentils | Amerik. | Grøntsager | Puy-linser | ||
Quail | Amerik. | Fjerkræ | Vagtel | 209 | |
Quince | Amerik. | Frugt | Kvæde | 320 | |
Rabbit | Amerik. | Vildt | Kanin | ||
Rabbit leg | Amerik. | Vildt | Kaninlår | 178 | |
Rabbit saddle | Amerik. | Vildt | Kaninryg | 178 | |
Rack of lamb | Amerik. | Lam | Ryg | 158 | |
Radish | Amerik. | Grøntsager | Radise | ||
Ram | Amerik. | Vildt | Vædder | ||
Ranch steak (Beef Shoulder, Arm Steak) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Rasberry | Amerik. | Frugt | Hindbær | ||
Ray's bream | Engelsk | Fisk | Havbrasen | ||
Razor clams | Amerik. | Skaldyr | Knivmuslinger | ||
Red cabbage | Amerik. | Grøntsager | Rødkål | 326 | |
Red mullet | Amerik. | Fisk | Mulle | ||
Red mung bean | Amerik. | Bønner | Azukibønne | ||
Red snapper | Amerik. | Fisk | Rød snapper | ||
Red Snapper | Amerik. | Fisk | Rødsnapper | ||
Reinhardtius hippoglossoides | Latin | Fisk | Hellefisk | 262 | |
Reinhardtius hippoglossoides | Latin | Fisk | Hellefisk | 262 | |
Rhubarb | Amerik. | Frugt | Rabarber | 308 | |
Rib | Amerik. | Okse | Højreb | ||
Rib Back | Amerik. | Svin | ?? | ||
Rib Chop | Amerik. | Svin | ?? | ||
Rib Roast | Amerik. | Svin | ?? | ||
Rib Roast (Beef Rib, Ribeye Roll, Lip-On, Bone In) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Rib Steak (Beef Rib, Rib Steak, Bone In) | Amerik. | Okse | Kotelet | 89 | |
Rib Tips | Amerik. | Svin | ?? | ||
Ribes | Latin | Frugt | Ribs | 324 | |
Ribeye | Amerik. | Kalv | Ribeye | 62 | |
Ribeye (Entrecôte, Delmonico, Scotch fillet, Spencer, market, beauty) | Amerik. | Okse | Ribeye | 62 | |
Ribeye Cap | Amerik. | Okse | Ribeye, kun den flade kappe | ||
Ribeye Filet | Amerik. | Okse | ?? | ||
Ribeye Roll | Amerik. | Okse | Ribeye-steg | ||
Rinderfilet | Tysk | Okse | Mørbrad | 54 | |
Rinderfilet | Tysk | Okse | Mørbrad | 54 | |
Roast | Amerik. | Generelt | Steg | ||
Roast beef | Amerik. | Okse | Roastbeef | 90 | |
Roaster | Amerik. | Fjerkræ | Meget stor kylling | ||
Rock | Amerik. | Fisk | Stribet bars | ||
Rock mussels | Amerik. | Skaldyr | Muslinger (flere varianter) | ||
Rockfish | Amerik. | Fisk | Stribet bars | ||
Rockfish | Amerik. | Fisk | Rødfisk | 263 | |
Roebuck | Amerik. | Vildt | Råbuk | ||
Roll | Amerik. | Generelt | Steg | ||
Root parsley | Amerik. | Grøntsager | Persillerod | ||
Rote Schnapper | Tysk | Fisk | Rød snapper | ||
Round | Amerik. | Okse | Lår | ||
Round knuckle | Amerik. | Okse | Klump | ||
Rubus fructicosus | Latin | Frugt | Brombær | ||
Rump | Amerik. | Okse | Tyksteg | 78 | |
Rump Cap | Amerik. | Okse | Culotte | 36 | |
Rump cover | Amerik. | Okse | Culotte | 36 | |
Rump Heart (Top Sirloin) | Amerik. | Okse | Tykstegsfilet | 78 | |
Rump Tail (Bottom Sirloin Tri Tip) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Rumpsteak | Engelsk | Okse | Tykstegsfilet | 78 | |
Rutabaga | Amerik. | Grøntsager | Kålroe, kålrabi | Latin: Brassica napobrassica | 338 |
Rutabaga | Amerik. | Grøntsager | Rutabaga | ||
Saint Pierre | Amerik. | Fisk | Skt. Petersfisk | ||
Saithe | Amerik. | Fisk | Sej | ||
Salm | Tysk | Fisk | Laks | 240 | |
Salmão | Portugisisk | Fisk | Laks | 240 | |
Salmo salar | Latin | Fisk | Laks | 240 | |
Salmón | Spansk | Fisk | Laks | 240 | |
Salmone | Italiensk | Fisk | Laks | 240 | |
Salsify | Amerik. | Grøntsager | Skorzoner-rod | ||
Sarda | Portugisisk | Fisk | Makrel | 263 | |
Sardiini | Finsk | Fisk | Sardin | ||
Sardin | Finsk | Fisk | Sardin | ||
Sardin | Svensk | Fisk | Sardin | ||
Sardina | Italiensk | Fisk | Sardin | ||
Sardina | Spansk | Fisk | Sardin | ||
Sardine | Amerik. | Fisk | Sardin | ||
Sardine | Amerik. | Fisk | Sardin | ||
Sardine | Fransk | Fisk | Sardin | ||
Sardine | Tysk | Fisk | Sardin | ||
Sardinha | Portugisisk | Fisk | Sardin | ||
Saumon | Fransk | Fisk | Laks | 240 | |
Scallop | Amerik. | Skaldyr | Kammusling | 234 | |
Scarlet shrimp | Amerik. | Skaldyr | Stor dybvandsreje | ||
Schnitzel | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Scophtalmus rhombus | Latin | Fisk | Slethvarre | ||
Scotch Tender (Chuck Tender) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Scrod | Amerik. | Fisk | ?, lille torsk | 252 | |
Sea pearch | Amerik. | Fisk | Havbars | 262 | |
Sea trout | Amerik. | Fisk | Havørred | ||
Seabass | Amerik. | Fisk | Bars | ||
Secreto | Spansk | Gris | Secreto, tyndt stykke mellem ribbenstegens kød og svær - eller flad, fed muskel i slaget | 100 | |
Secreto barriguera | Spansk | Gris | Secreto | Tyndt, meget fedt stykke fra slaget | 100 |
Seehecht | Tysk | Fisk | Laks | 240 | |
Seelachs | Tysk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Sepia officinalis | Latin | Skaldyr | Seppia-blæksprutte | ||
Seriola quinqueradiata | Latin | Japansk ravfisk | Hestemakrel-familien | ||
Sgombro | Fisk | Makrel | 263 | ||
Shallots | Amerik. | Grøntsager | Løg, skalotte- | ||
Shank | Amerik. | Lam | Skank | 162 | |
Shank | Amerik. | Okse | Skank | 90 | |
Shank | Amerik. | Kalv | Skank (ossobuco) | 90 | |
Shank cross cut | Amerik. | Okse | Osso-buco | 90 | |
Shark | Amerik. | Fisk | Haj | ||
Sheep | Amerik. | Generelt | Får | ||
Shin (Shank) | Amerik. | Okse | Skank | 90 | |
Short Cut Clod (Shoulder Clod) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Short loin | Amerik. | Okse | Tyndsteg | 91 | |
Short Plate | Amerik. | Okse | Bryst | 88 | |
Short plate, thick | Amerik. | Okse | Tykbryst | ||
Short plate, thin | Amerik. | Okse | Tyndbryst | ||
Short Ribs | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Short ribs | Amerik. | Okse | Short ribs (øverste del af tværreb) | 74 | |
Should Blade Chop | Amerik. | Lam | ?? | ||
Shoulder | Amerik. | Svin | ?? | ||
Shoulder | Amerik. | Kalv | Bov | 88 | |
Shoulder | Amerik. | Lam | Bov | 146 | |
Shoulder | Amerik. | Okse | Bov (med forskank) | ||
Shoulder Arm Chop | Amerik. | Lam | ?? | ||
Shoulder blade | Amerik. | Svin | ?? | ||
Shoulder Clod (Beef Chuck, Shoulder (Clod)) | Amerik. | Okse | Bovklump | ||
Shoulder Eye Roast | Amerik. | Lam | ?? | ||
Shoulder knuckle | Amerik. | Okse | Bovklump | ||
Shoulder Petite Tender (Clod Tender) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Shoulder Tender | Amerik. | Okse | Teres major | Kaldes også skuldermørbrad | 70 |
Shoulder with bone | Amerik. | Okse | Tykbov | ||
Shoulder, boneless | Amerik. | Okse | Tyndbov | ||
Shoulder, dorsal part | Engelsk | Okse | Tyndbov + mellembov | ||
Shoulder, ventral part | Engelsk | Okse | Tykbov (marvpibebov) | ||
Shoveler | Amerik. | Fjervildt | Skeand | ||
Shrimp | Amerik. | Skaldyr | Reje | 244 | |
Sierra | Amerik. | Okse | ?? | ||
Sika deer | Amerik. | Vildt | Sikahjort | ||
Sill | Svensk | Fisk | Sild | 263 | |
Silli | Finsk | Fisk | Sild | 263 | |
Silverside | Amerik. | Okse | Yderlår med tunge | ||
Sirloin | Amerik. | Svin | ?? | ||
Sirloin | Amerik. | Okse | Tyndsteg | 91 | |
Sirloin Bavette | Amerik. | Okse | ?? | ||
Sirloin Cap | Amerik. | Okse | Culotte | ||
Sirloin filet | Amerik. | Okse | Tyndstegsfilet | 91 | |
Sirloin Roast | Amerik. | Okse | ?? | ||
Sirloin steak | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Sirloin steak | Amerik. | Okse | Tyndstegsbøf | 91 | |
Sirloin Tip (Knuckle) | Amerik. | Okse | Klump | ||
Sisäfilettä | Finsk | Okse | Mørbrad | 54 | |
sisäfilettä | Finsk | Okse | Mørbrad | 54 | |
Skate wing | Amerik. | Fisk | Rokkevinge | 263 | |
Skin | Amerik. | Gris | Skind, svær | 134 | |
Skirt | Amerik. | Okse | ?? | ||
Smyrnium olusatrum | Latin | Grøntsager | Makedonsk persille, sort løvstikke, alexanderurt | ||
Snapper | Amerik. | Fisk | Snapper | ||
Snipe | Amerik. | Fjervildt | Sneppe | ||
Snout | Amerik. | Gris | Tryne | ||
Solanum melongena | Latin | Grøntsager | Aubergine | ||
Solanum melongena | Latin | Grøntsager | Aubergine | ||
Sole | Amerik. | Fisk | Søtunge | 263 | |
Sole, common | Engelsk | Fisk | Søtunge | 263 | |
Solomillo | Spansk | Gris | Mørbrad | 120 | |
Solomillo de ternera | Spansk | Okse | Mørbrad | 54 | |
solomillo de ternera | Spansk | Okse | Mørbrad | 54 | |
Sorrel | Amerik. | Grøntsager | Skovsyre | ||
Spareribs | Amerik. | Gris | Revelsben | Fra brystets stegestykke, med et ben i hver | 104 |
Spinach | Amerik. | Grøntsager | Spinat | 329 | |
Spleen | Amerik. | Gris | Milt | ||
Spring Onion | Amerik. | Grøntsager | Forårsløg | 316 | |
Spring turnip | Amerik. | Grøntsager | Majroe (?) | ||
Squab | Amerik. | Fjerkræ | Due (opdrættet) | ||
Squash | Amerik. | Grøntsager | Squash, courgette | ||
Squid | Amerik. | Skaldyr | Blæksprutte, tiarmet | 224 | |
St. Louis Cut | Amerik. | Gris | Revelsben | Fra brystets stegestykke | 104 |
St. Louis Ribs | Amerik. | Svin | ?? | ||
St. Peter's Fish | Amerik. | Fisk | Sankt Petersfisk | ||
Stachys affinis | Latin | Grøntsager | Kinaskok | ||
Stag | Amerik. | Vildt | Kronhjort | ||
Standing Rib Roast | Amerik. | Okse | ?? | ||
Steak | Amerik. | Generelt | Bøf | ||
Steak | Amerik. | Okse | Bøf | ||
Steak Tails (Bottom Sirloin Flap) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Steamship Round | Amerik. | Okse | ?? | ||
Steinköhler | Tysk | Fisk | Lyssej | 263 | |
Stewing Hen | Amerik. | Fjerkræ | Suppehøne (æglægningshøne) | ||
Strawberry | Amerik. | Frugt | Jordbær | ||
Strip Filet | Amerik. | Okse | ?? | ||
Strip Loin | Amerik. | Okse | Filet af højreb og tyndsteg | 89 | |
Strip Loin Steaks | Amerik. | Okse | Entrecote | 89 | |
Strip Steak (New York Strip, Kansas City Strip, Top Sirloin, Top Loin, Shell Steak, Contre-filet) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Striped Bass | Amerik. | Fisk | Stribet bars | ||
Striper | Amerik. | Fisk | Stribet bars | ||
Striploin | Amerik. | Kalv | Filet af højreb og tyndsteg | 89 | |
Striploin | Amerik. | Okse | Filet af højreb og tyndsteg | 89 | |
Strömming | Svensk | Fisk | Sild | 263 | |
Sturgeon | Amerik. | Fisk | Stør | ||
Suckling Pig | Amerik. | Generelt | Pattegris | ||
Suet | Amerik. | Okse | Talg | ||
Summer squash | Amerik. | Grøntsager | Squash (zucchini) | ||
Swede | Amerik. | Grøntsager | Kålroe, kålrabi | Latin: Brassica napobrassica | 338 |
Swedish turnip | Amerik. | Grøntsager | Kålrabi, kålroe | 338 | |
Sweet potatoe | Amerik. | Grøntsager | Sødkartoffel | ||
Sweetbreads | Amerik. | Kalv | Brisler | 88 | |
Sweetbreads | Amerik. | Lam | Brisler | 165 | |
Swiss chard | Amerik. | Grøntsager | Bladbede | ||
Swordfish | Amerik. | Fisk | Sværdfisk | ||
Tail | Amerik. | Okse | Hale | 50 | |
Tail end of Rump | Amerik. | Kalv | Cuvette | 38 | |
Tail end of Rump | Amerik. | Okse | Cuvette | 38 | |
Tallow (UK) | Amerik. | Okse | Talg | ||
Tartare from top round | Amerik. | Okse | Tartar af inderlår | ||
T-bone steak | Amerik. | Okse | T-bone steak (tyndsteg med lidt mørbrad) | 91 | |
Teal | Amerik. | Fjervildt | Krikand | ||
Tenderloin | Amerik. | Gris | Mørbrad | 120 | |
Tenderloin | Amerik. | Kalv | Mørbrad | 54 | |
Tenderloin | Amerik. | Lam | Mørbrad | ||
Tenderloin (Filet mignon, Châteaubriand, fillet, filet) | Amerik. | Okse | Mørbrad | 54 | |
Tenderloin Filet | Amerik. | Okse | Mørbrad | 54 | |
Tendon | Amerik. | Generelt | Sene | ||
Teres Major | Amerik. | Okse | Teres major | Kaldes også skuldermørbrad | 70 |
Ternera | Spansk | Kalv | Kalvekød | Højst 8 måneder gammelt | 26 |
Thick Flank | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Thick flank | Engelsk | Okse | Klump | ||
Thick Skirt | Amerik. | Okse | ?? | ||
Thin Skirt (Outside Skirt) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Tiger shrimp | Amerik. | Skaldyr | Tigerreje | 244 | |
Tip roast | Amerik. | Okse | Cuvette | 38 | |
Tomahawk Rib Chop | Amerik. | Okse | Kotelet med langt ribben med | ||
Tomatoe | Amerik. | Grøntsager | Tomat | ||
Tongue | Amerik. | Kalv | Tunge | 91 | |
Tongue | Amerik. | Lam | Tunge | 165 | |
Tongue | Amerik. | Okse | Tunge | 91 | |
Patio steak | Amerik. | Okse | Flat Iron | Infraspinatus-musklen på oversiden af skulderbladets ene halvdel | 42 |
Top Butt (Top Sirloin) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Top Butt Cap | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Top end of Rump | Amerik. | Okse | Culotte | 36 | |
Top Loin | Amerik. | Okse | Tyndsteg | 91 | |
Top Loin Strip | Amerik. | Okse | ?? | ||
Top Round | Amerik. | Svin | ?? | ||
Top Round | Amerik. | Kalv | Inderlår | ||
Top Round | Amerik. | Lam | Inderlår | ||
Top Round | Amerik. | Okse | Inderlår | 89 | |
Top Round Cap | Amerik. | Okse | ?? | ||
Top Sirloin | Amerik. | Okse | ?? | ||
Top Sirloin Butt | Amerik. | Okse | ?? | ||
Top Sirloin Cap | Amerik. | Okse | Culotte | 36 | |
Top Sirloin Cap | Amerik. | Okse | Culotte | 36 | |
Top Sirloin Filet | Amerik. | Okse | ?? | ||
Topside | Amerik. | Okse | Inderlår | 89 | |
Topside | Engelsk | Okse | Inderlår | 89 | |
Topside of lamb | Amerik. | Lam | Inderlår (lam) | 165 | |
Tournedos | Amerik. | Okse | Tournedos | ||
Triangle | Amerik. | Kalv | ?? | ||
Triangle (Bottom Sirloin Tri Tip) | Amerik. | Okse | ?? | ||
Trigla lucerna | Latin | Fisk | Rød knurhane | ||
Tripe | Amerik. | Kalv | Mave | ||
Tri-Tip | Amerik. | Okse | Cuvette | 38 | |
Trout | Amerik. | Fisk | Ørred | 263 | |
Tufted duck | Amerik. | Fjervildt | Troldand | ||
Tuna | Amerik. | Fisk | Tun | 257 | |
Tuna Belly (Ventresca) | Amerik. | Fisk | Tun (bugkød) | 257 | |
Turbot | Amerik. | Fisk | Pighvar | 263 | |
Turbot, Greenland | Amerik. | Fisk | Hellefisk | 262 | |
Turkey | Amerik. | Fjerkræ | Kalkun | ||
Turnip | Amerik. | Grøntsager | Majroe | ||
Turska | Finsk | Fisk | Torsk | 252 | |
Tusk | Amerik. | Fisk | Brosme | ||
Vaccinium | Latin | Grøntsager | Blåbær | ||
Vaccinium myrtillus | Latin | Grøntsager | Blåbær | ||
Vasikanliha | Finsk | Kalv | Kalvekød | Højst 8 måneder gammelt | 26 |
Veal | Amerik. | Generelt | Kalv | ||
Veal | Engelsk | Kalv | Kalvekød | Højst 8 måneder gammelt | 26 |
Veau | Fransk | Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 |
Velvet Scoter | Amerik. | Fjervildt | Fløjsand | ||
Venison | Amerik. | Vildt | Sommerbuk (vildt) | ||
Venison | Amerik. | Generelt | Vildt | ||
Venison saddle | Amerik. | Vildt | Dyreryg | 176 | |
Viande de jeune bovin | Fransk | Kalv | Kalvekød | Højst 8 måneder gammelt | 26 |
Viande de veau | Fransk | Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 |
Vicia faba | Latin | Grøntsager | Hestebønne | ||
Vigna angularis | Latin | Bønner | Azukibønne | ||
Vitelão | Portugisisk | Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 |
Vitello | Italiensk | Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 |
Vitellone | Italiensk | Kalv | Kalvekød | Højst 8 måneder gammelt | 26 |
Vivaneau campèche | Fransk | Fisk | Rød snapper | ||
Wagyu shoulder | Amerik. | Gris | Wagyu-bov | ||
Wagyu silverside | Amerik. | Gris | Wagyu-yderlår | ||
Watercress | Amerik. | Grøntsager | Brøndkarse | ||
Watermelon | Amerik. | Frugt | Vandmelon | 330 | |
Wedge Meat (Blade Meat) | Amerik. | Okse | ?? | ||
White beans | Amerik. | Grøntsager | Hvide bønner | ||
White Pea Bean | Amerik. | Bønner | Hvide bønner | ||
Whitebait | Engelsk | Fisk | Sild | 263 | |
Whitefish | Amerik. | Fisk | Helt | ||
White-fronted goose | Amerik. | Fjervildt | Blisgås | ||
Whiting | Amerik. | Fisk | Hvilling | ||
Widgeon | Amerik. | Fjervildt | Pibeand | ||
Wild boar | Amerik. | Vildt | Vildsvin | ||
Winter squash | Amerik. | Grøntsager | Græskar | 288 | |
Witchflounder | Engelsk | Fisk | Skærising | ||
With Bone | Amerik. | Generelt | Med ben | ||
With fat | Amerik. | Generelt | Med fedt | ||
Without fat | Amerik. | Generelt | Uden fedt | ||
Yamaimo | Amerik. | Grøntsager | Yams, japanske yams | ||
Yams | Amerik. | Grøntsager | Yams | ||
Yellowtail | Amerik. | Japansk ravfisk | Hestemakrel-familien | ||
Zucchini | Amerik. | Grøntsager | Squash, courgette | ||
Amerik. | Kalv | Spareribs | |||
Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 | ||
Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 | ||
Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 | ||
Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 | ||
Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 | ||
Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 | ||
Kalv | Kalvekød | Højst 12 måneder gammelt | 26 | ||
Butler's steak | Engelsk | Okse | Flat Iron | Infraspinatus-musklen på oversiden af skulderbladets ene halvdel | 42 |
Top blade roast | Amerik. | Okse | Flat Iron | Infraspinatus-musklen på oversiden af skulderbladets ene halvdel | 42 |
Top blade steak | Engelsk | Okse | Flat Iron, bøf af | Infraspinatus-musklen på oversiden af skulderbladets ene halvdel | 42 |
Should top blade roast | Engelsk | Okse | Flat Iron | Infraspinatus-musklen på oversiden af skulderbladets ene halvdel | 42 |
Top boneless chuck | Engelsk | Okse | Flat Iron | Infraspinatus-musklen på oversiden af skulderbladets ene halvdel | 42 |
Beef Chuck | Engelsk | Okse | Flat Iron | Infraspinatus-musklen på oversiden af skulderbladets ene halvdel | 42 |
Shoulder (Clod) | Engelsk | Okse | Flat Iron | Infraspinatus-musklen på oversiden af skulderbladets ene halvdel | 42 |
Clod Tender | Amerik. | Okse | Teres major | Kaldes også skuldermørbrad | 70 |
Beef shoulder petite tender | Amerik. | Okse | Teres major | Kaldes også skuldermørbrad | 70 |
Beef shoulder tender petite roast | Amerik. | Okse | Teres major | Kaldes også skuldermørbrad | 70 |
Bistro filet | Amerik. | Okse | Teres major | Kaldes også skuldermørbrad | 70 |
Rat steak | Amerik. | Okse | Teres major | Kaldes også skuldermørbrad | 70 |