Ananas 60°/2:00

Ananas får en mere intens, sød smag og en smule blødhed – men stadig med et godt bid. Den behøver ikke ekstra sukker. Ananas har sæson i juni til september, og er en god dessertfrugt (eller på morgenmaden) med bid og en frisk-syrlig smag. 

4 personer som dessert

  • 400 g helt moden ananas
  1. Skræl ananasen (nemmest med en kniv mens ananasen står oprejst på et skærebrædt). Skær i 2-3 cm skiver på tværs, eller skær i 6-8 både på langs. Fjern den hårde kerne.
  2. Vakuumer ved maximalt vakuum.
  3. Tilbered 60°/2:00.
  4. Køl af og opbevar i køleskab (kan holde sig en uge).

Passer godt til

Sauce
Crème Anglaise
Vaniljecreme

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.