Vaniljes/skyr-creme

Blandingen af skyr/yoghurt og piskefløde gør cremen dessertagtig, men uden at den bliver for tung. Godt oven på frugt som rabarber, æbler, pærer eller blommer. Et drys ristede, hakkede nødder ovenpå er ekstra godt.

4 personer (tilbehør til dessert)

  • 75 g skyr (eller græsk 10 % yoghurt)
  • 75 g piskefløde
  • ½ vaniljestang
  • 30 g (rør)sukker
  1. Pisk fløden stiv.
  2. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud på et spækbræt. Hæld lidt af sukkeret over og mas vaniljekornene ind i sukkeret med den flade side af et knivblad eller bagsiden af en ske.
  3. Rør vaniljekornene/sukkeret godt ud i resten af sukkeret.
  4. Rør det i skyr (yoghurt) og flødeskum.
  5. Dæk skålen med køkkenfilm og sæt den på køl til servering.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *