Vaniljecreme med skyr

Blandingen af skyr/yoghurt og piskefløde gør cremen dessertagtig, men uden at den bliver for tung. Godt oven på frugt som rabarber, æbler, pærer eller blommer. Et drys ristede, hakkede nødder ovenpå er ekstra godt.

4 personer (tilbehør til dessert)

  • 75 g skyr (eller græsk 10 % yoghurt)
  • 75 g piskefløde
  • ½ vaniljestang
  • 30 g (rør)sukker
  1. Pisk fløden stiv.
  2. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud på et spækbræt. Hæld lidt af sukkeret over og mas vaniljekornene ind i sukkeret med den flade side af et knivblad eller bagsiden af en ske.
  3. Rør vaniljekornene/sukkeret godt ud i resten af sukkeret.
  4. Rør det i skyr (yoghurt) og flødeskum.
  5. Dæk skålen med køkkenfilm og sæt den på køl til servering.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0,
side
Sous vide-
håndbogen, side
FrugtAbrikos334248
FrugtAnanas334249
FrugtBlomme334250
FrugtBrombær334251
FrugtHindbær334255
FrugtJordbær334256
FrugtKirsebær334257
FrugtKvæde320259
FrugtMango335260
FrugtPære304263
FrugtRabarber308264
FrugtStikkelsbær339266
FrugtVindrue335268
FrugtÆble312269

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *