Stikkelsbærkompot 85°/0:15

Stikkelsbærkompot er et friskt/syrligt modspil til sommerens retter, f.eks. med kylling eller kalv. Kompotten bliver ikke så bitter som ved kogning.

Er også god som dessert med vaniljecreme eller på morgenmaden.

4 personer som tilbehør

  • 200 g stikkelsbær
  • 50 g flormelis (evt. alm. sukker, men det opløses ikke helt ved den korte tilberedning)
  1. Nip evt. den brune blomsterrest i den ene ende af (en fiskepincet er god til det).
  2. Kom bær og sukker i en pose og vakuumer ved minimalt vakuum for ikke at knuse bærrene.
  3. Tilbered 85°/0:15.
  4. Smag til med mere sukker hvis nødvendigt (skal være ret friskt/skarpt i smagen).
  5. Køl af og opbevar i køleskab (kan holde sig i ugevis).

Passer godt til

Sauce
Crème Anglaise
Vaniljecreme

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.