Rabarber med vaniljecreme 60°/1:00

Når man tilbereder rabarber sous vide på denne måde har er de møre men stadig med lidt bid – og farve og smag er ekstraordinær. Her med en blød og frisk vaniljecreme til en rigtig sommerdessert.

Prøv at finde tynde, røde jordbærrabarber – de har den flotteste røde farve, og den sødeste smag.

Hvis rabarberne er meget tidligt på sæsonen (eller ikke er helt modne) kan de have behov for mere sukker og lidt længere tid (f.eks. 70 g sukker og 30 min ekstra). Prøv at mærke på posen efter 1 time: Et stykke skal kunne knuses let (men stadig have struktur).

4 personer

  • Rabarber
    • 400 g rabarber (af 500 g rabarber med blade, eller evt. 200 g frosne rabarberstykker), renset og skåret i 2 cm stykker
    • 130 g (vanilje)sukker
  • Creme (eller 150 g rabarberis)
    • 100 g piskefløde
    • 100 g skyr
    • 20 g (1 spsk) (vanilje)sukker
  • Evt. 40 g letristede hasselnødder eller pistacienødder
  1. Bland rabarberstykker og sukker godt sammen i en skål.
  2. Hæld rabarberne i en pose. Brug evt. flere poser, så hver pose bliver maksimalt 3 cm tyk.
  3. Vakuumer poserne ved maksimalt tryk.
  4. Tilbered ved den ønskede temperatur i den angivne tid.
  5. Køl poserne af og læg på køl i et par timer. Her kan de evt. holde sig flere uger i ubrudte poser.
  6. Rist evt. nødderne let (evt. i en anelse smør og sukker), de skal kun brunes let.
  7. Hæld saften fra rabarberne i en skål (kog den ind til sirup hvis den skal bruges).
  8. Pisk fløden til skum og vend skyr og sukker i.

Anretning (portioner eller lavt fad): Fordel rabarber nederst, så et lag creme og tegn evt. striber med indkogt saft over. Drys evt. til sidst med grofthakkede og letristede nødder.

Man kan også servere rabarberis til (som på billedet) i stedet for vaniljecreme.

Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *