Vindruer 85°/0:15

Vindruer kan med kort sous vide-tilberedning bruges som en frisk dessert sammen med en sabayonnecreme eller blot flødeskum eller græsk yoghurt 10 % med sukker og vanilje. Hvis man bruger druer i forskellige farver, bliver resultatet smukt i et serveringsglas.

4 personer

  • 300 g vindruer (gerne forskellige farver), halverede på langs
  • 10 g flormelis (evt. stødt almindeligt sukker)
  • 200 g sabayonnecreme
  1. Vend sukker og druer sammen.
  2. Fordel i poser, så laget ikke bliver mere end 3-4 cm tykt.
  3. Pak, så posen slutter tæt.
  4. Tilbered 85°/0:15.
  5. Hæld evt. væden fra (den kan koges ind og lægges i bunden af en dessert, så den ikke opløser cremen).
  6. Læg druerne og sabayonnecreme i lag.

Passer godt til

Sauce
Crème Anglaise
Sabayonne-creme
Vaniljecreme

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.