Sabayonne-creme 77°/0:20

Creme til frisk frugt som jordbær eller hindbær – eller til sous vide-tilberedte vindruer.

4 personer (tilbehør til dessert)

  • 40 g (2 stk) æggeblommer
  • 35 g flormelis
  • 50 g hvidvin (evt. mousserende)
  • 75 g piskefløde
  1. Pisk/blend æggeblommerne sammen, og pisk derefter sukkeret i.
  2. Pisk vinen i.
  3. Pak med middel vakuum i en kammervakuumpakker (vær klar til at stoppe, hvis det er ved at flyde over) – eller pres manuelt mest mulig luft ud og svejs så (brug ikke sug).
  4. Tilbered efter smag (her er brugt 77°/0:20).
  5. Køl posen ned med rindende, koldt vand og læg på køl i mindst en time. Herefter kan den holde sig nogle dage på køl.
  6. Pisk/blend fløden til skum og pisk (eller vend) æggemassen i.
  7. Film skålen og sæt den på køl til servering.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *