Saltkød 60°/12:00

Saltkød simrer slagteren traditionelt direkte i vand i en gryde ved 80° i 3 timer. Ved at tilberede den sous vide i en pose (og ved lavere temperatur) får man et mere saftigt resultat og desuden lidt mindre svind. Server f.eks. som ”dyrlægens natmad” på rugbrød med leverpostej, sky og tynde ringe af rødløg.

12-16 personer (pålæg)

  • 1200 g lårtunge (lad fedtkanten blive på)
  • 3 liter vand
  • 500 g salt
  1. Snør lårtungen, så den bliver rund.
  2. Spræng lårtungen i en 2 % salt/sukkeropløsning i 2 døgn.
  3. Kom evt. stykket i en kunsttarm (for at give det en rund form).
  4. Pak, så posen presses godt sammen.
  5. Tilbered ved den ønskede temperatur/tid.
  6. Afkøl i posen i rindende vand en halv time og læg på køl.

Passer godt til

Sauce
Peberrodscreme

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *