Peberrodscreme

En fed og lidt skarp creme der passerr godt til f.eks. røget laks eller tynde skiver spidsbryst som pålæg. Man kan bruge halvt skyr eller græsk youghurt i stedet for kun creme fraiche, hvis cremen skal være lettere – eller creme fraiche/flødeskum, hvis den skal være mere luftig.

4-6 personer (tilbehør)

  • 200 g creme fraiche, eller 100g plus creme fraiche plus en af disse
    • 100 g græsk yoghurt
    • 100 g skyr
    • 100 g flødeskum
  • 30 g revet peberrod (mere eller mindre ift. smag)
  • 10 g (2 tsk) citronsaft
  • Vend ingredienserne sammen.
  • Smag til med salt og peber, og evt. eksta citron.
  • Pynt med lidt ekstra peberrod på toppen og server evt. ekstra peberrod til så man selv kan gøre cremen stærkere.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
OkseSaltkød8656
OkseSpidsbryst6658
OkseKalvetunge9161
FiskSild262188
GrøntBede336214
GrøntRødbede325237

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *