Fasanbryst 54°/0:30

Fasanbrystet har en mild vildtsmag og er saftigt efter den skånsomme tilberedning. Det fine kød har fået en fremtrædende plads og suppleres kun af en lidt sød/syrlig salat og fedme fra saucen.

Køb gerne lidt større bryster, der ikke så let bliver tørre.

4 personer 

  • 4 fasanbryster
  • 500 g kyllingefond
  • 100 g creme fraiche 38 % (eller piskefløde)
  • Salat
    • 200 g bladselleri, skrællet i tynde spåner på langs
    • 200 g madæble i 3-4 mm tern
    • 50 g skalotteløg i 1-2 mm tern
    • 50 g ristet bacon i 3 mm tern
  1. Tilbered fasanbrysterne efter smag (her er brugt 54°/0:30).
  2. Salat: Vend delene i en smule olie og citronsaft og smag til.
  3. Kog kyllingefonden ind til det halve og blend creme fraichen i. Smag til.
  4. Dup fasanbrysterne helt tørre og steg dem i klaret smør ved middel varme på skindsiden i 1 min. Flæk dem på langs.
  5. Anret med saucen nederst, salat og så fasankødet.

FORSLAG TIL TILBEHØR

  • Kastanjer, ristede og/eller som pure

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

  • Ristede jordskokker, vildtsauce og kvædemarmelade (side 320).
  • Hasselbackkartofler, waldorff-salat og flødesauce.
  • Spidskål (side 338) med sprødristede baconstykker og puré af jordskokker.
  • Pakket i parmaskinke, hertil risotto.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *