Fasanbryst 54°/0:30

Fasanbrystet har en mild vildtsmag, men bliver nemt tørt ved traditionel tilberedning. En kort, skånsom sous vide-tilberedning kan give et saftigt resultat og holde på den milde smag af vildt.

Fasanhannen (kokken) er ca. 20 % større med et bryst på ca. 110 g. Brystet er derfor lettere at tilberede, uden det bliver tørt, men hunnens kød smager lidt bedre.

Her har det fine kød har fået en fremtrædende plads og suppleres kun af en lidt sød/syrlig salat og fedme fra saucen.

Køb gerne lidt større bryster, der ikke så let bliver tørre.

4 personer 

  • 4 fasanbryster
  • 500 g kyllingefond
  • 100 g creme fraiche 38 % (eller piskefløde)
  • Salat
    • 200 g bladselleri, skrællet i tynde spåner på langs
    • 200 g madæble i 3-4 mm tern
    • 50 g skalotteløg i 1-2 mm tern
    • 50 g ristet bacon i 3 mm tern
  1. Tilbered fasanbrysterne efter smag (her er brugt 54°/0:30).
  2. Salat: Vend delene i en smule olie og citronsaft og smag til.
  3. Kog kyllingefonden ind til det halve og blend creme fraichen i. Smag til.
  4. Dup fasanbrysterne helt tørre og steg dem i klaret smør ved middel varme på skindsiden i 1 min. Flæk dem på langs.
  5. Anret med saucen nederst, salat og så fasankødet.

Prøv noget nyt – og få flere 👍 succeser på tallerkenen: Denne opskrift er en af de 60 opskrifter som blev endnu bedre end jeg forventede i min nye Sous vide-håndbogen. En fantastisk kombination af råvarer og sous vide som jeg i bogen mærkede med “Overraskende godt”.

Jeg har lavet en liste med de 60 eksempler (og opskrifter på mange af dem) her, så du nemt kan finde frem til dem – og forhåbentlig finde noget, som du IKKE har prøvet før. Jeg garanterer, at det bliver godt!

FORSLAG TIL TILBEHØR

  • Kastanjer, ristede og/eller som pure

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

  • Ristede jordskokker, vildtsauce og kvædemarmelade (side 320).
  • Hasselbackkartofler, waldorff-salat og flødesauce.
  • Spidskål (side 338) med sprødristede baconstykker og puré af jordskokker.
  • Pakket i parmaskinke, hertil risotto.

Passer godt til

Sauce
Flødesauce
Sauce aromat
Skysauce
Vildtsauce

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2022.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *