Vildtsauce

Kraftig, ren sauce der kun bruges lidt af til hver person og som virkelig løfter retten. Når man først har fonden klar (den kan forberedes lang tid i forvejen og ligge på frost), tager det ikke så lang tid at tilberede saucen.

Saucen kan køles ned og opbevares tildækket på køl i en uge eller i månedsvis på frost.

8 personer. Giver ca. 350 g (er ret drøj).

  • 50 g finthakket bacon
  • 1 g (1/2 tsk) rosmarinblade
  • 250 g rødvin
  • 150 g fond på vildtben/kød
  • Evt. 15 g meget mørk chokolade
  • Evt. 25 g blåskimmelost
  • 200 g piskefløde
  • Evt. 25 g ribsgelé
  1. Brun baconstykkerne i en gryde så de bliver brune (men ikke brankede).
  2. Tilsæt rosmarinblade og halvdelen af rødvinen, og kog næsten helt ind. TIlsæt den anden halvdel og kog ind igen.
  3. Tilsæt fond, evt. chokolade og evt. blåskimmelost og kog op.
  4. Tilsæt fløde og kog lidt ind.
  5. Si evt. for at fjerne baconstykker og rosmarin.
  6. Smag til med salt og peber, og evt. lidt ribsgelé.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0,
side
Sous vide-
håndbogen, side
FjerkræDuebryst208134
FjerkræFasanbryst190135
VildtHarelår178123
VildtHareryg178125

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *