Brombærsyltetøj 58°/1:00

Brombær bliver på denne måde runde og søde i smagen, og har stadig struktur med en afrundet kant og de bliver ikke så bitre som ved kogning. Sødmen i bærrene kan være meget forskellig afhængigt af sort og især modenhed – de perfekt modne bør, der akkurat giver en smule efter, er næsten søde nok i sig selv og behøver ikke ekstra sukker.

Brug syltetøjet som et friskt modspil til kød (især vildt).

4 personer som tilbehør

  • 200 g brombær
  • 20-40 g flormelis (evt. alm. sukker, men det opløses ikke helt ved den korte tilberedning)
  1. Fjern evt. rester af stilk, blade og andre urenheder og skyl bærrene forsigtigt. Lad vandet dryppe ad.
  2. Kom bær og sukker i en pose og vakuumer ved minimalt vakuum for ikke at knuse bærrene (hvis man først skalfryser posen med bærrene i et par timer, vil de holde formen når de vakuumeres).
  3. Tilbered 58°/1:00.
  4. Smag til med mere sukker hvis nødvendigt (skal være ret friskt/skarpt i smagen).
  5. Hæld saften i en gryde og kog den tyk. Køl af og bland med bærrene.
  6. Køl af og opbevar i køleskab (kan holde sig i ugevis).

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

  • Dessert med vaniljecreme og makroner
  • Dessert med vaniljecreme og müsli
  • Dessert med vaniljecreme og nødder
  • Morgenmad: På ymer, yoghurt eller skyr
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.