Romesco-sauce

Tomatbaseret spansk (catalansk) sauce, oprindeligt til fisk. Også god til grillet
kød og som grøntsagsdip. Juster evt. med vand til en lind pasta.

8 personer (tilbehør)

  • 100 g grillede pebre (af 2 røde pebre)
  • 10 g (2 stk.) grillede, røde chili
  • 3 hvidløgsfed, knuste
  • 200 g tomater i kvarte
  • 100 g tørt brød i små terninger
  • 100 g mandler
  • 10 g tomatpure
  • 20 g paprika
  • 60 g sherryeddike
  • 100 g olivenolie
  • Cayennepeber
  1. Rist hvidløg og tomater på bagepapir 10 min. i ovn ved 190° varmluft.
  2. Tilføj brød og mandler og rist i yderligere 10 min. til brødet brunes.
  3. Blend alle delene og smag til.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0,
side
Sous vide-
håndbogen, side
OkseBrontosaurus steak 29
OkseCôte de boeuf 8831
OkseFlap meat 4037
OkseFlat iron 4238
OkseHøjrebssteg8942
OkseKappe/slips44
OkseLårtunge9048
OkseNyretapper5850
OkseOksemørbrad5449
OkseRibeye-bøf6253
OkseRibeye-steg9054
OkseT-bone 9159
OkseTeres major7059
OkseTyndsteg, bøf8265

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *