Jordskokker med æbletern 85°/0:30

Jordskokker er her tilberedt i forholdsvis kort tid, så de bliver møre, men har meget bid. Sammen med det syrligt/friske i æblerne er det en frisk og mættende ret i sig selv, eller tilbehør til både rødt oksekød og grisekød.

Jordskokkerne kan opbevares i posen på køl i 5-6 dage, og den færdige salat kan gemmes i nogle dage på køl.

4 personer (frokostret eller tilbehør til hovedret)

  • 400 g jordskokker, skrællede/skrubbede og skåret i 2 cm skiver
  • 15 g olie til posen
  • 4 g (1 tsk) salt til posen
  • 200 g syrligt æble i 1 cm tern
  • Evt. 10 g chili i 2 mm tern
  • Olie/citron-dressing
  • 10 g purløg, skåret i 2 mm ringe
  1. Tilbered jordskokkerne 85°/0:30 – giv evt. 15-30 minutter mere, hvis du vil have mindre sprødt bid.
  2. Forbered dressingen.
  3. Skær æbleternene ud og bland dem straks i dressingen, så de ikke bliver brune.
  4. Bland det hele og smag til.
  5. Drys med purløg.

Passer godt til

Sauce
Brunet smør
Krydderurtecreme
Purløgs/skyr-creme
Vinaigrette

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.