Krydderurtecreme

Frisk creme i stedet for sauce. Den har lidt fedme fra mayonnaisen sammen med et friskt, syrligt bid fra skyren. Kendes også som mayonnaise/skyr-creme og purløgs/skyr-creme.

4 personer (tilbehør)

  • 100 g skyr (eller græsk 10 % yoghurt)
  • 50 g god mayonnaise
  • 30 g purløg og persille, purløg (eller dild og kørvel til fisk), finthakket
  • 10 g skal og saft af (¼) lime (evt. citron)
  • Salt og peber
  1. Rør skyr/yoghurt og mayonnaise sammen og rør krydderurter, limesaft og -skal i.
  2. Smag til.
  3. Dæk skålen med køkkenfilm og sæt den på køl til servering.

Kan holde sig en dag tildækket og på køl.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sidesaucealiasSous vide-håndbogen, sidetal
VildtDyremørbrad179120
SkaldyrBlæksprutte, 10-armet224201
OkseRoastbeef8655
OkseChuck flap 30
GrøntGlaskål337221
GrøntForårsløg316220
GrøntBroccoli336217
GrøntBlomkål336216
GrøntLøg338230
GrøntPersillerod338234
GrøntJordskok337227
GrøntSelleri328238
GrisSkinkemignon 14097
GrisRibbensteg12691
FjerkræKalkunbryst196141
FiskØrred262196
FiskKnurhane168
FiskFjæsing262158

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *