Krydderurtecreme

Frisk creme i stedet for sauce. Den har lidt fedme fra mayonnaisen sammen med et friskt, syrligt bid fra skyren. Kendes også som mayonnaise/skyr-creme og purløgs/skyr-creme.

4 personer (tilbehør)

  • 100 g skyr (eller græsk 10 % yoghurt)
  • 50 g god mayonnaise
  • 30 g purløg og persille, purløg (eller dild og kørvel til fisk), finthakket
  • 10 g skal og saft af (¼) lime (evt. citron)
  • Salt og peber
  1. Rør skyr/yoghurt og mayonnaise sammen og rør krydderurter, limesaft og -skal i.
  2. Smag til.
  3. Dæk skålen med køkkenfilm og sæt den på køl til servering.

Kan holde sig en dag tildækket og på køl.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sidesaucealiasSous vide-håndbogen, sidetal
FiskFjæsing262158
FiskKnurhane168
FiskØrred262196
FjerkræKalkunbryst196141
GrisRibbensteg12691
GrisSkinkemignon 14097
GrøntBlomkål336216
GrøntBroccoli336217
GrøntForårsløg316220
GrøntGlaskål337221
GrøntJordskok337227
GrøntLøg338230
GrøntPersillerod338234
GrøntSelleri328238
OkseChuck flap 30
OkseRoastbeef8655
SkaldyrBlæksprutte, 10-armet224201
VildtDyremørbrad179120

Sauceguiden

Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde

  • Varme og kolde saucer
  • Søde og salte cremer
  • Fonder
  • Dressinger

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2022.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *