Blomkål – sous vide og grill

Mange opfatter blomkål som lidt kedeligt, men her er der ikke noget udkogt kål over det: Blid, ren kål smag og stadig bid – og røg og karamellisering fra grillen.

4 personer

  • 1 stort blomkål
  • 1 g (1/4 tsk) salt
  • 30 g blødt smør eller vindruekerne- eller majsolie
  1. Sous vide-forbered
    1. Fjern bladene, skyl og tør blomkålen. Fjern den yderste cm af roden og skær resten i 4 cm skiver.
    2. Fordel salt og smør/olie på skiverne og vakuumer dem.
    3. Sous vide-tilbered dem ved 85° i 20 min.
    4. Gem evt. maden på køl (Se: Cook-chill længere nede).
    5. Hæld væsken i posen fra.
  2. Grill
    1. Læg en stegeplade på grillen hvis du har, og smør lidt madolie på.
    2. Opvarm grillen til max varme (250-300°) og lad den blive gennemvarm (10 min).
    3. Når grillen er varm, lægges skiverne på og grilles indtil de netop har fået lidt farve, ca. 4 min. Vend skiverne forsigtigt (de er meget møre) midtvejs.
  3. Server
    1. Tag forsigtigt skiverne af grillen og drys lidt flagesalt på.

Cook-chill: Forbered i forvejen?

Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:

  1. Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
  2. 1/2 time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.

Du kan se mere om cook-chill i videoen her.

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

  • Godt til alle slags kød som tilbehør
  • Godt som en selvstændig (forret) med en frisk creme af mayonnaise og skyr, med finthakket chili og purløg i.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *