Dildsauce

Dildsaucen har en base af indkogt skalotteløg og hvidvin, hvor der er tilsat fløde og meget dild. Saucen er især god til fisk.

4 personer (tilbehør)

  • 60 g finthakket skalotteløg
  • 25 g ghee (eller evt. smør)
  • 100 g Noilly Prat (eller hvidvin)
  • 150 g piskefløde
  • 10 g (3 spsk) finthakkede dildkviste (uden stængler)
  1. Sauter løgene i smørret ved middel varme, indløg løgene er blevet klare (5-8 minutter).
  2. Skru op og tilsæt vinen, og lad den koge ind til 1/3 (3-5 minutter).
  3. Tilsæt fløde og dild (gem lidt til pynt) og kog fløden lidt tyk (3-5 minutter).
  4. Smag til med salt og peber.

TIP Kan tilberedes dage i forvejen og varmes op under piskning.

Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.