
Dildsaucen har en base af indkogt skalotteløg og hvidvin, hvor der er tilsat fløde og meget dild. Saucen er især god til fisk.
4 personer (tilbehør)
- 60 g finthakket skalotteløg
- 25 g ghee (eller evt. smør)
- 100 g Noilly Prat (eller hvidvin)
- 150 g piskefløde
- 10 g (3 spsk) finthakkede dildkviste (uden stængler)
- Sauter løgene i smørret ved middel varme, indløg løgene er blevet klare (5-8 minutter).
- Skru op og tilsæt vinen, og lad den koge ind til 1/3 (3-5 minutter).
- Tilsæt fløde og dild (gem lidt til pynt) og kog fløden lidt tyk (3-5 minutter).
- Smag til med salt og peber.
TIP Kan tilberedes dage i forvejen og varmes op under piskning.
![]() | Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020. Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes. |