Dildsauce

Dildsaucen har en base af indkogt skalotteløg og hvidvin, hvor der er tilsat fløde og meget dild. Saucen er især god til fisk.

4 personer (tilbehør)

  • 60 g finthakket skalotteløg
  • 25 g ghee (eller evt. smør)
  • 100 g Noilly Prat (eller hvidvin)
  • 150 g piskefløde
  • 10 g (3 spsk) finthakkede dildkviste (uden stængler)
  1. Sauter løgene i smørret ved middel varme, indløg løgene er blevet klare (5-8 minutter).
  2. Skru op og tilsæt vinen, og lad den koge ind til 1/3 (3-5 minutter).
  3. Tilsæt fløde og dild (gem lidt til pynt) og kog fløden lidt tyk (3-5 minutter).
  4. Smag til med salt og peber.

TIP Kan tilberedes dage i forvejen og varmes op under piskning.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0,
side
Sous vide-
håndbogen, side
FiskBrosme156
FiskGedde159
FiskHavbars262160
FiskLange174
FiskLyssej262175
FiskMulte262177
FiskMørksej262178
FiskRødfisk248182
FiskRødspætte259183
FiskRødtunge262184
FiskSkrubbe189
FiskSlethvar190
FiskStenbider191
FiskTorsk252193
GrøntBlomkål336216

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.