Mayonnaise/skyr-creme

Let og frisk alternativ til sauce til kød- og grøntsagsretter. Kendes også som krydderurtecreme og purløgs/skyr-creme.

4 personer (tilbehør)

  • 150 g skyr (eller græsk 10% yogurt)
  • 20 g (½ bundt) purløg (eller persille, dild eller koriander)
  • 7 g (½  spsk) olivenolie
  • Salt og peber
  1. Skyl og tør krydderurterne og hak dem fint.
  2. Bland dem godt sammen med de andre dele og smag til med salt og peber.
  3. Drys evt. med krydderurter.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sidesaucealiasSous vide-håndbogen, sidetal
SkaldyrRejer (vannamei)244majonæse/skyr-creme206
LamLammebov146majonæse/skyr-creme102
GrøntMajskolbe300majonæse/skyr-creme232
GrøntAsparges, grønne276majonæse/skyr-creme211
GrisSt. Louis cut104majonæse/skyr-creme98
GrisSpareribs104majonæse/skyr-creme98
GrisKamben104majonæse/skyr-creme98
GrisRevelsben140majonæse/skyr-creme90
GrisFlæskesteg108majonæse/skyr-creme72
GrisSvinefiletmajonæse/skyr-creme71
FjerkræKyllingelår204majonæse/skyr-creme147
FiskØrred262majonæse/skyr-creme196
FiskTorskerogn260majonæse/skyr-creme194

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *