Perleløg, syltede – 85°/1:00

Syltede perleløg er godt som syrligt modspil til stegt kød. Det kan holde sig i ugevis tildækket på køl.

8-10 personer (tilbehør)

  • 250 g perleløg (køb dem evt. klargjorte og frosne)
  • 100 g æbleeddike
  • 70 g sukker
  • 1 tsk hele peberkorn
  • 1 tsk hele korianderfrø

Hvis løgene er friske (ellers gå til trin 2):

  1. Perleløgene kommes i kogende vand i 30-40 sek (for at blødgøre skallen) og derefter i iskoldt vand.
  2. Skær det alleryderste af rodenden af, og pil derefter skallen af med en lille, skarp kniv.
  3. Bland eddike, sukker, peberkorn og korianderfrø i en vakuumpose, og læg den i en fryser 1 time, så væsken fryser.
  4. Kom de pillede (hele) løg ned i posen og vakuumer ved maksimalt tryk.
  5. Læg posen i det opvarmede bad i den angivne tid.
  6. Køl ned og læg på køl, og lad det gerne trække i flere timer.

Passer godt til

Sauce
Purløgs/skyr-creme
Purløgs/skyr-creme
Hvidløgscreme
Hvidløgscreme
Hvidløgscreme
Purløgs/skyr-creme
Purløgs/skyr-creme
Hvidløgscreme
Purløgs/skyr-creme
Purløgs/skyr-creme
Hvidløgscreme
Krydderurtecreme
Purløgs/skyr-creme
Sennepssauce
Vinaigrette
Purløgs/skyr-creme
Purløgs/skyr-creme
Aïoli
Ketchup
Krydderurtecreme
Mayonnaise
Purløgs/skyr-creme
Rødvinssauce
Purløgs/skyr-creme
Purløgs/skyr-creme
Purløgs/skyr-creme
Purløgs/skyr-creme
Purløgs/skyr-creme
Purløgs/skyr-creme

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.