Mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise smager fyldigere og rundere end købemayonnaise. Og den er meget let at lave.

Mayonnaise bruges som creme eller dressing. Desuden er mayonnaise grundlaget for andre sauver som remoulade og aiöli.

4-8 personer, giver ca 300 g

  • 2 æggeblommer (stuetemperatur!)
  • 2,5 dl vindruekerneolie (stuetemperatur!). Brug ikke olivenolie – det smager for meget igennem
  • 1-2 tsk Dijon-sennep
  • ½ spsk citronsaft
  • Maldonsalt og peber

NB: Olie og æg skal have stuetemperatur før man begynder! Så er det lettere at samle.

  1. Æggeblommerne tilsættes sennep og lidt salt og piskes seje 1-2 minutter.
  2. Et par dråber citronsaft piskes i.
  3. Vindruekerneolien tilsættes – i starten et par dråber ad gangen under kraftig piskning indtil massen bliver tung. Herefter kan olie tilsættes i større mængder ad gangen.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Kan tilsættes grøntsager til remoulade.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *