Kartofler, knuste 85°/1:30

Kartoflernes søde og fyldige fedme får et modspil i det sprøde skind og de friske krydderurter som timianen her. Lidt flagesalt over giver salt knas, og de kan serveres med en krydderurtecreme (side 357) der vil tilføre lidt friskhed – eller en bearnaise.

Til alle former for stegt kød. Kan krydres med blot salt og peber, eller man kan tilføje timian, rosmarin etc.

4 personer som tilbehør

  • 600 g faste kartofler af mellemstørrelse, med skræl
  • 30 g smør, blødt
  • 6 g (en stor tsk) salt
  • Evt. skyllede krydderurter som rosmarin, timian eller persille
  1. Skrub kartoflerne grundigt (skræl dem ikke, for skrællen holder sammen på indholdet når de knuses til sidst).
  2. Læg kartoflerne i posen i et lag og fordel smør og saltet over.
  3. Pak ved maksimum tryk.
  4. Tilbered kartoflerne efter smag (her er brugt 85°/1:30).
  5. Hvis kartoflerne tilberedes sous vide nogle dage i forvejen: Lad kartoflerne blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan kartoflerne holde sig nogle dage på køl.
  6. Tryk hver kartoffel i posen, så den ”knuses” let.
  7. Hæld væden fra og læg kartoflerne i en bradepande med den revnede side opad.
  8. Pensl/spray med olie, og drys salt og peber (og evt. krydderier) på.
  9. Bag i en 220° varm ovn i ca. 20 min., til kartoflerne er brunet i kanterne.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *