
Kartoflernes søde og fyldige fedme får et modspil i det sprøde skind og de friske krydderurter som timianen her. Lidt flagesalt over giver salt knas, og de kan serveres med en krydderurtecreme som en purløgs/skyrcreme der vil tilføre lidt friskhed – eller en bearnaise.
Til alle former for stegt kød. Kan krydres med blot salt og peber, eller man kan tilføje timian, rosmarin etc.
4 personer som tilbehør
- 600 g faste kartofler af mellemstørrelse, med skræl
- 30 g smør, blødt
- 6 g (en stor tsk) salt
- Evt. skyllede krydderurter som rosmarin, timian eller persille

- Skrub kartoflerne grundigt (skræl dem ikke, for skrællen holder sammen på indholdet når de knuses til sidst).
- Læg kartoflerne i posen i et lag og fordel smør og saltet over.
- Pak ved maksimum tryk.
- Tilbered kartoflerne efter smag (her er brugt 85°/1:30).
- Hvis kartoflerne tilberedes sous vide nogle dage i forvejen: Lad kartoflerne blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan kartoflerne holde sig nogle dage på køl.
- Tryk hver kartoffel i posen, så den ”knuses” let.
- Hæld væden fra og læg kartoflerne i en bradepande med den revnede side opad.
- Pensl/spray med olie, og drys salt og peber (og evt. krydderier) på.
- Bag i en 220° varm ovn i ca. 20 min., til kartoflerne er brunet i kanterne.
![]() | Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020. Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes. |