Pesto

Pesto severes traditionelt til pasta, men kan også bruges som dip/sauce til kød og fisk eller med kartofler vendt i til en kartoffelsalat.

4 personer (tilbehør), giver ca. 120 g

  • 20 g basilikum-blade (af 1 bundt/1 potte)
  • 4 g (1/2 fed) hvidløg
  • 30 g pinjekerner
  • 1 g (1/2) tsk godt salt
  • 15 g reven Parmesan eller Grana
  • 15 g reven Pecorino (ikke for stærk) – eller yderligere 25 g Parmesan
  • 50 g olivenolie
  1. Basilikummen stødes i morter (evt. i blender med forsigtighed så det ikke bliver til mos) sammen med hvidløg, pinjekerner og 1/2 tsk godt salt.
  2. Osten tilsættes lidt ad gangen.
  3. Tilsæt olivenolie indtil massen er cremet
  4. Serveres bl.a. til pasta – tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis pestoen er for tyktflydende.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0,
side
Sous vide-
håndbogen, side
FiskDorade262157
FiskLaks, helt stykke262171
FiskLaks, portionsstykke240173
FjerkræKalkunbryst196141
GrøntKartoffel, hvid318228
GrøntKartoffel, knust318228
LamLammebryst/slag165104
OkseFilet, stykke8935
OkseHøjrebssteg8942

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *