Hvidløgscreme/sauce 85°/1:00

Hvidløgscreme er ofte pureret rå hvidløg sammen med fyld som f.eks. pastinak – men her sous vide-tilberedes hvidløgene så de bliver søde og milde og blendes så med fløde og lidt citronskal.

Cremen kan serveres kold, men er bedst varm.

4 personer (tilbehør)

  • 150 g pillede hvidløg (2-3 hele hvidløg)
  • 250 g piskefløde
  • Evt. 3 g revet citronskal (det gule skind af 1 citron)
  • Salt og peber
  • Vakuumer de pillede hvidløg, piskefløde og evt. citronskal i en lynlåspose (eller: frys piskefløden først i en vakuumpose, der lægges fladt i fryseren uden at svejse posen. Når fløden er stiv efter et par timer kan de andre ingredienser kommes i posen og den kan vakuumeres).
  • Tilbered 85°/1:00.
  • Hvidløgscremen kan nu køles ned og gemmes nogle dage.
  • Før servering varmes cremen i en gryde.
  • Blend det hele så cremen skummer op, og smag til med salt og peber (og evt. citronsaft).

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
FjerkræKylling, hel144
FjerkræKyllingebryst200145
FjerkræKyllingelår204147
GrøntAubergine336213
GrøntBønner, grønne336218

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *