Ketchup

Denne ketchup har en fyldig tomatsmag og et godt bid og er ikke så sød som købeketchup. Denne ketchup er ikke bare god til pølser, men også som sauce til kød, fjerkræ og fisk.

8-10 personer (tilbehør), giver ca. 400 g

  • 125 g finthakket løg (af 1 mellemstort løg)
  • 15 g friskrevet ingefær (af 3-4 cm ingefær)
  • 20 g (2 spsk) olivenolie
  • 20 g (1 spsk) Dijon-sennep
  • 1 g (1 tsk) paprika
  • 6 g (1/2) finthakket, frisk chili
  • 400 g (1 dåse) flåede tomater med væde
  • 15 g (1 spsk) æbleeddike
  1. Sauter løg og ingefær i olivenolien ved mellemvarme i 2-3 minutter, løgene skal blive klare og bløde, men ikke branke.
  2. Skru ned og tilsæt sennep, paprika og chili. Varm igennem 2 minutter under konstant omrøring.
  3. Hæld tomat og eddike ved, og lad det småsimre en halv time.
  4. Blend til ønsket konsistens og smag til med salt, peber og evt. mere eddike.

Kan opbevares på køl i en uge. Vakuumpak evt. med det samme, så kan det holde flere uger på køl.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
OkseHakket kød4639
OkseSpidsbryst6658
OkseKalvetunge9161
OkseTværreb7462
GrisMedisterpølse14083
GrisPølser (ferske)14086
GrisNakkekotelet14086
GrisKamben10498
GrisSpareribs10498
GrisSt. Louis cut10498
LamLammeskank162115
GrøntLøg338230
GrøntSquash339241
GrøntPommes frites322

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *