Æble-sveskekompot med andefedt 85°/1:00

Traditionelt tilbehør til julemenuen, her med lidt mere bid og syre end det, der hentes ud fra andens indre. Æblet bliver ret blødt, men ikke helt mos – hvis man vil have endnu mere bid, så forkort tiden til 0:30.

Kompotten kan også bruges som tilbehør til fedt grisekød.

4 personer (tilbehør)

  • 125 g madæbler i mundrette stykker
  • 80 g svesker uden sten, groft hakkede
  • 20 g andefedt (koldt, så det ikke suges ud af posen)
  • 1 kvist timian
  1. Bland alle dele og smag til.
  2. Læg i pose(r) så laget er maksimalt 3-4 cm tykt.
  3. Pak ved maksimalt tryk.
  4. Tilbered efter ønske (her er brugt 85°/1:00).
  5. Lun evt.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.