Bagte æbler

Æbler skal bages ved ret høj varme, ellers bliver de bløde før overfladen karamelliserer.

Godt til fede retter som and og flæskesteg, gerne med syrligt fyld af f.eks. tranebærkompot eller med ribs med 80% sukker tilberedt 85°/1:00.

8 personer som tilbehør

  1. Skær æblerne over på midten (så stilken er på det ene stykke, og
    blomsten på det andet).
  2. Fjern kernehuset med en lille kniv eller et melonjern. Skær stilk og
    blomst af, så mindst muligt af æblet fjernes.
  3. Bag i en 280° varm ovn i ca. 20 min., til overfladen bliver lidt brun.
  4. Tag ud og køl af på en rist.
  5. Server med en klat tranebærkompot (eller ribsgele side 324) i
    midten.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.