Bagte æbler

Æbler skal bages ved ret høj varme, ellers bliver de bløde før overfladen karamelliserer.

Godt til fede retter som and og flæskesteg, gerne med syrligt fyld af f.eks. tranebærkompot eller med ribs med 80% sukker tilberedt 85°/1:00.

8 personer som tilbehør

  1. Skær æblerne over på midten (så stilken er på det ene stykke, og
    blomsten på det andet).
  2. Fjern kernehuset med en lille kniv eller et melonjern. Skær stilk og
    blomst af, så mindst muligt af æblet fjernes.
  3. Bag i en 280° varm ovn (almindelig varme) i ca. 20 min., til overfladen bliver lidt brun.
  4. Tag ud og køl af på en rist.
  5. Server med en klat tranebærkompot (eller ribsgele side 324) i
    midten.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.