Links om smag

 Andersen, Martin Marchman: SMAG. På sporet af en gastronomi. Turbine, 2015. En filosofs og madentusiasts letlæste og tankevækkende forsøg på at definere en gastronomi, forstået som læren om, hvordan vi oplever mad.

 Bredahl, Rasmus og Nikolaj Buchardt: Neurogastronomi, hemmeligheden bag det perfekte måltid. FADL’s Forlag, 2016. Letlæst, men grundig og sober bog om de mange elementer, der indgår i et godt måltid. Mange tankevækkende eksempler og flere kommenterede opskrifter.

 Meilgaard, Morten C m.fl.: Sensory Evaluation Techniques. Inkl. afsnit om sprog og måleenheder for smag, duft og tekstur.

 Mouritsen, Ole G. og Klavs Styrbæk: Fornemmelse for smag. Nyt Nordisk Forlag, 2015. Fyldig beskrivelse af mundfølelse, tekstur og smag, og tilberedningens betydning. Eksempel-opskrifter.

 Mouritsen, Ole G. og Klavs Styrbæk: Umami. Gourmetaben og den femte smag. Nyt Nordisk Forlag, 2011. Grundig gennemgang af de fem smage (især umami) og i hvilke madvarer man især finder umami. Eksempel-opskrifter. Leksikon med specialråvarer og kemiske udtryk.

 Smag for livet. Populær gennem­gang (især til børn) af centrale emner ift. smag.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.