Aubergine-mozzarella-tomat-sandwich 85°/0:30

Denne grønne sandwich tilberedes traditionelt i ovn, men ved at forberede aubergineskiverne i sous vide, bliver de perfekt møre, uden bitterhed og med en mild, men tydelig auberginesmag med et nøddestrejf.

Hvis man laver 2-3 lag, kan man sætte en kort træpind igennem så sandwichen ikke vælter.

Med lidt brød og måske en lille grøn salat er det en ret i sig selv.

4 personer (tilbehør eller forret)

  • 1 stk aubergine i 12 stk skiver (uden endeskiver)
  • 150 g tomater i 12 stk 1 cm skiver, knuget fri for væde
  • 125 g (helst bøffel-)mozzarella i 12 skiver, afdryppede
  • 20 g parmesan, friskrevet
  • 2 g tørret oregano
  • Basilikumblade til pynt
  1. Salt aubergineskiverne rigeligt og pensl den ene side med olie og drys med oregano.
  2. Læg det i en eller flere poser, så de kan ligge i et lag.
  3. Pak ved middel tryk.
  4. Tilbered efter ønske (her er brugt 85°/0:30, flere tider/temperaturer side 336).
  5. Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen: Lad indholdet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan det holde sig en uge på køl.
  6. Forvarm ovnen på 250° varmluft.
  7. Læg 4 skiver aubergine på en bageplade (start med de største), fordel 1/3 af tomat og mozzarella ovenpå og tryk det lidt sammen. Drys med parmesan og friskkværnet peber. Gentag 2 gange, så hver sandwich får 3 lag. Sæt evt. en kort træpind i hver, så de ikke vælter.
  8. Bag ved 250° varmluft i ca. 8-10 min til osten er flydende og lidt brun i kanten.
  9. Pynt med basilikumblade.

Forslag til tilbehør

  • Frisk og syrlig grøn salat
  • Brød
  • Lammekød, som f.eks. lammeculotte

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *