Agurkesalat (kammervakuum)

Her tilberedes agurkeskiver, når det kraftige tryk fra kammervakuum-maskinen knuser mange af cellerne i agurken, så væsken kan trænge ind.

Opskriften kræver en kammervakuum-maskine, både fordi der er meget væske, og fordi tilberedningen skal ske ved højt tryk.

God ovenpå pålæg (leverpostej, flæskesteg) eller som tilbehør til gris.

4 personer (tilbehør)

  • 1 (300 g) agurk i tynde skiver
  • 30 g æbleeddike
  • 12 g sukker
  • 1,5 g (¼ tsk) salt
  • 6 g (½ lille potte) dild, finthakket
  1. Pisk eddike, sukker, salt og dilden sammen.
  2. Bland lagen med agurkeskiverne og fordel i poser (evt. blot i glas/fad der kan være i kammervakuummaskinen).
  3. Vakuumer ved maksimalt tryk i en kammervakuummaskine.
  4. Læg gerne på køl i 1 time.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *