Havregrød 60°/8:00

Havregrød tager tid, hvis man vil have en cremet konsistens, men det er nemt med sous vide, fordi man blander ingredienserne i et glas og tilbereder dem så grynene kan suge væden.

Der er ikke noget, der kan brænde på, eller som kræver omrøring eller opsyn. Grøden kan tilberedes natten over (en time fra eller til gør ikke så stor forskel). Tilbered gerne direkte i 2 portionsglas (á ca. 400 ml), der passer til størrelsen her)

2 personer, giver ca. 500 g

  • 100 g havregryn
  • 200 g mælk (type efter smag)
  • 200 g vand
  • 2 g salt (1/2 tsk)
  1. Pak i glas eller pose:
    1. Glas. Bland ingredienserne i portionsglas med tætsluttende låg, sæt låget på og ryst godt.
    2. Pose: Vakuumer i kammervakuum eller pres luften ud af posen manuelt og svejs (ikke vakuumere) i en almindelig vakuummaskine.
  2. Tilbered.
  3. Rør evt. rundt før serveringen.

En portion kan genopvarmes i mikrobølgeovnen ca. 1 minut ved fuld styrke (læg låg løst på).

Andre serveringsforslag

Tilsæt evt. 50 g af en af de følgende smage EFTER tilberedningen (der er ikke plads til at tørret frugt udvider sig under tilberedningen, så vent til grøden er færdig):

  • Rosiner
  • Tørrede tranebær
  • (Tørrede) abrikoser, groft hakkede
  • (Tørrede) figner, groft hakkede
  • Hasselnødder eller mandler, groft hakkede
  • Friske hindbær
  • Friske jordbær
  • Friske blåbær
  • Tern af frisk pære eller æble og ristede nødder
  • Kanel
  • Sirup

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.