Video: Sous vide-tip: Posen flyder – hvad gør man så?

Når man tilbereder med sous vide, er det vigtigt, at posen holdes nede i vandet. På den måde bliver maden i posen opvarmet ensartet og fra alle sider af det varme vand – og som regel går det helt af sig selv. Hvis posen flyder, vil dele af den stikke op ad vandet og dermed ikke få varme nok.

Vægten af maden i posen vil som regel trækker posen ned i vandet, så varmen kan komme til. Men i nogle få tilfælde vil posen flyde, og det er ikke så godt.

(Jeg nævner i videoen nogle silikonebelagte magnet som ikke findes mere. Jeg har fundet nogle lignende her: https://www.allpax.de/product_info.php/info/Sous-Vide-Gewichte-Sous-Vide-Magnet-8-Stueck.html

Men der er nogle tricks, der let kan ordne dette problem, og dem gennemgår jeg i videoen.

Videoen er på godt 6 minutter og indeholder disse emner:

StartEmne
0:05Hvorfor må posen ikke flyde?
0:44Hvorfor flyder posen?
2:35Hold posen nede 1: Vægt
3:26Hold posen nede 2: Magneter
4:25Hold posen nede 3: Stativ
5:59Links
Videoen viser hvordan man let kan sørge for, at poser ikke flyder, men holdes nede i vandet
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *