Havtornkage 85°/2:00

Havtorn har en stærk og karakteristisk smag af citrus og passionsfrugt. Pureen er tilberedt i sous vide.

Tærten er næsten endnu bedre dagen efter (bunden holder sig sprød).

8-10 personer (passer til en tærteform på 24 cm)

  • Mørdej
    • ½ vaniljestang, kornene
    • 80 g flormelis
    • 270 g hvedemel
    • 125 g smør, blødt
    • 50 g æg
  • Fyld
    • 300 g havtornpuré (havtorn med 65% sukker sous vide-tilberedt 85°/2:00, derefter blendet og siet)
    • 220 g æg
    • 100 g piskefløde
    • 1/2 g salt
  • Drys
    • Skallen af 1 citron, skåret i strimler
  1. Mas vaniljekornene ud i flormelisen og bland det med melet.
  2. Rør det bløde smør i melet til det er blevet til store krummer.
  3. Pisk ægget sammen og rør det i.
  4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en cirkel på 30 cm og læg det på køl i mindst 1 time.
  5. Smør bageformen og læg mørdejen i. Tryk den ud i kanterne så alt er fordelt ligeligt. Læg et stykke bagepapir tilbage på toppen og dæk med bagekugler, ris etc.
  6. Bag ved 180° varmluft i 15 min.
  7. Fjern fyld og bagepapir, prik bunden med en gaffel og bag igen til bunden er gylden (ca. 15 min). Tag bunden ud og sæt ovntemperaturen ned til 140°.
  8. Pisk æggene sammen og bland fløde, salt og havtornpuré i.
  9. Hæld massen i tærtebunden og bag tærten i 30 min.
  10. Anret med reven citronskal over.

Man kan servere is eller vaniljecreme til.

Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *