Klatkager

Klatkager kan laves af en rest grød som risengrød. Klatkagerne kan bruges som forret/tilbehør til frokost eller middag. Eller tilsættes sukker og bruges som dessert/morgenmad, og her kan man så tilsætte hakkede mandler og rosiner.

4 personer

  • 500 g risengrød
  • 15 g kartoffelmel
  • 110 g (2 stk) æg
  • Evt. revet skal af 1/2 citron
  • Som dessert, tilsæt
    • 20 g sukker/honning
    • 50 g hakkede mandler
    • 50 g rosiner
  1. Pisk æg, kartoffelmel og evt. sukker/honning sammen.
  2. Rør det sammen med resten og lad gerne det trække på køl en times tid.
  3. Bag dem i klatter på en pande ved god varme i klaret smør til de er lyst brune, 3-4 min på hver side.

Forslag til tilbehør

  • Som dessert
    • Akaciehonning, ahornsirup eller sukker
    • Frugtstykker (appelsinbåde uden skind, æble- eller pærestykker) eller bær
    • Syltetøj
  • Som frokost/tilbehør
    • Laksesalat eller torskesalat
    • Røget laks

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.