Nytårsmiddag med 3 retter: Kammusling, lammeryg og vindruer.
Prøv noget nyt – og få flere succeser på tallerkenen
Sous vide giver generelt gode og træfsikre resultater, men nogle kombinationer af råvarer og sous vide-tilberedning kan noget særligt. Da jeg forberedte de 214 opskrifter i Sous vide-håndbogen blev jeg gang på gang overrasket over hvor ekstragodt resultatet blev. Sous vide-håndbogen: Disse resultater overraskede ekstra meget I bogen har jeg derfor afmærket ikke mindre end…
Sous vide-håndbogen
Jeg bliver tit spurgt “Hvad vil du selv anbefale?” og Sous vide-håndbogen er mit svar på dette spørgsmål. I Sous vide-håndbogen finder du mit bedste bud på hvordan enhver råvare klargøres, tilberedes og færdiggøres og ideer til hvad du kan servere til. Ikke så mange forklaringer og ingen teori, men lige præcist de praktiske anvisninger, tips og tricks…
Hakkebøffens farve bliver ikke som forventet!
Denne afprøvning er mit første systematiske forsøg på at forstå, hvorfor hakkebøffer (nogle gange) bliver gråbrune indeni og slet ikke får den forventede, friske røde farve ift. tilberedningstemperaturen. I denne afprøvning undersøger jeg salts betydning. Jeg har brugt friskhakket kød (mest tyndsteg) som udgangspunkt. Kødet er saltet med fint køkkensalt. Kødet er tilberedt 55°/1:00. Saltning…
Egg bites – lav dem selv i sous vide
Egg bites er blevet et populært hurtigt måltid på f.eks. Starbucks (der faktisk laver dem sous vide). Man kan lave dem selv, og ud over at det er meget billigere, så kan man selv bestemme indhold og kvalitet af ingredienserne. Jeg har lavet en opskrift og foreslået 8 forskelligt fyld. Det smager godt nok godt!…
Nytårsmenuen er klar!
Så har jeg lagt alle opskrifterne til en nytårsmenu på siderne. Jeg har lagt opskrifter til 3 forretter, 4 hovedretter og 3 desserter, så du kan plukke og sammensætte din egen menu. Se alle opskrifter og et forslag til slagplan, hvis du vil lave det i forvejen.