Rabarber-jordbær med vaniljecreme 60°/1:00

Når man tilbereder rabarber sous vide på denne måde, er de møre, men stadig med lidt bid – og farve og smag er ekstraordinær. Her blandet med friske jordbær og en blød og frisk vaniljecreme til en rigtig sommerdessert.

Kan også anrettes i et dessertglas. Eller i en mørdejsbund som i Rabarbertærte med jordbær og vaniljecreme flødecreme.

6 personer

  • Vaniljesukker
    • 1 vaniljestang
    • 100 g (rør)sukker
  • Rabarber
    • 200 g rabarber, i 2-3 cm stykker
    • 70 g af vaniljesukkeret
  • 200 g jordbær i ½ cm skiver
  • Vaniljecreme
    • 30 g af vaniljesukkeret
    • 150 g piskefløde
    • 50 g skyr
  • 50 g letristede hasselnødder eller (evt. grønne som her) pistacienødder
  1. Vaniljesukker: Skrab kornene ud af vaniljestangen og mos dem ind i sukkeret. Blend evt. sukkeret så det ikke knaser i den færdige ret.
  2. Rabarber
    1. Bland rabarberstykker og 70 g af vaniljesukkeret godt sammen.
    2. Pak ved maksimalt tryk, så hver pose bliver maksimalt 3 cm tyk.
    3. Tilbered efter smag (her er brugt 60°/1:00, andre tider/temperaturer side 308).
    4. Køl poserne af og læg på køl i et par timer. Her kan de evt. holde sig flere uger i ubrudte poser.
    5. Klargør jordbær.
    6. Hæld saften fra rabarberne i en skål.
  3. Bland rabarber og jordbærskiver.
  4. Pisk fløden til skum og vend skyren og de sidste 30 g vaniljesukker i.
  5. Fordel nødder øverst, og dryp evt. rabarbersaften over.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *