Ratatouille 85°/0:30

En frisk ratatouille med bid. Tilbehør til især lam og gris. Kan forberedes flere dage i forvejen, gemmes på køl i posen og tilberedes lige før servering. Eller det kan tilberedes, køles ned og gemmes i en uge og blot varmes i posen i varmt vand en halv time.

Denne ratatouille kan også serveres kold.

4 personer (tilbehør), giver ca. 850 g

  • Løgsauce
    • 60 g gulløg i tynde skiver
    • 3 g (1 lille fed) hvidløg, knust
    • 1 timiankvist, bladene
    • 10 g (1 lille spsk) tomatpure
    • 20 g olivenolie
  • 200 g (1 lille) squash i 1 cm tern.
  • 200 g (1 lille aubergine i 1 cm tern.
  • 200 g (2 stk) røde pebre i 1 cm tern.
  • 200 g (2 store) tomater i 1 cm tern.
  • 3 g (en tsk) salt
  • Peber
  • Basilikumblade til pynt.
  1. Svits delene til løgsaucen ved god varme i 5 min. Køl af.
  2. Bland det hele (undtagen basilikum) godt sammen og krydr med salt og peber.
  3. Læg det i en eller flere poser, så posen bliver 1-2 cm tyk.
  4. Pak ved maksimum tryk.
  5. Tilbered efter ønske (her er brugt 85°/0:30).
  6. Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
    • Lad indholdet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan det holde sig en uge på køl.
    • Før servering: Læg posen i varmt hanevand en halv time hvis den skal serveres varm.
  7. Evt: Hæld væden fra i en gryde og lad den koge ind til 1/3 ved god varme (5-10 min). Vend den indkogte væde i resten.
  8. Hæld det hele i et varmt fad og pynt med basilikumblade.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *