Rødbeder, syltede 85°/3:00

Traditionelt tilbehør til pålæg på rugbrød. Sent på sæsonen er rødbederne mere hårde, og så kan man give dem 1-2 timer ekstra for at opnå samme bid.

Denne opskrift giver en helt ren rødebedesmag, men man kan også tilsætte traditionelle (og gode) krydderier som et par allehånde, lidt sennepsfrø, et laurbærblad, en spsk sorte peberkorn og evt. en stjerneanis.

12 personer (som tilbehør)

  • 400 g (helst små/nye) rødbeder i 1 cm skiver
  • 100 g sukker
  • 100 g æbleeddike
  1. Rør sukker og eddike godt sammen, tilsæt derefter rødbederne (og evt. ekstra krydderier) og rør det sammen.
  2. Læg det i en eller flere poser, så det kan ligge i ét lag.
  3. Pak ved maksimalt tryk. (Væske i posen? Se side 414). I stedet for poser kan man bruge store glas med låg (side 407).
  4. Tilbered 85°/3:00.
  5. Lad indholdet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan det holde sig flere måneder på køl.
Sous vide 2.0Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0. Sidetal henviser til mere information i bogen. (C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2020.

Læs mere om bogen Sous vide 2.0 og hvor den kan købes.