Rødbeder, syltede 85°/3:00

Traditionelt tilbehør til pålæg på rugbrød – her i en ekstralækker sous vide-version med stor smag og et godt bid. Sent på sæsonen er rødbederne mere hårde, og så kan man give dem 1-2 timer ekstra for at opnå samme bid.

Denne opskrift giver en helt ren rødbedesmag, men man kan også tilsætte traditionelle (og gode) krydderier som et par allehånde, lidt sennepsfrø, et laurbærblad, en spsk sorte peberkorn og evt. en stjerneanis.

12 personer (som tilbehør)

  • 400 g (helst små/nye) rødbeder i 1 cm skiver
  • 100 g sukker
  • 100 g æbleeddike
  1. Rør sukker og eddike godt sammen, tilsæt derefter rødbederne (og evt. ekstra krydderier) og rør det sammen.
  2. Læg det i en eller flere poser, så det kan ligge i ét lag.
  3. Pak ved maksimalt tryk. (Væske i posen? Se side 414). I stedet for poser kan man bruge store glas med låg (side 407).
  4. Tilbered 85°/3:00.
  5. Lad indholdet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan det holde sig flere måneder på køl.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.