Sort smør (beurre noir)

Sort smør er brunet smør der er tilsat syre (eddike), kapers og hakket persille. Det er en dejlig sauce med både fedme og syre, der passer godt til hvid fisk, grønt og æg.

6 personer (giver ca. 200 g)

  • 200 g smør
  • 30 g kapers, grofthakkede (hvis det er saltede kapers, skal de være grundigt udvandede)
  • 35 g hvidvinseddike (evt. æbleeddike)
  • 20 g hakkede plade af bredbladet persilleblade
  1. Smelt smørret ved god varme i en ikke for lav gryde (smørret sprutter lidt når vandet koges af) i 3-4 min) under omrøring.
  2. Fortsæt omrøringen indtil smørret er bruset af (3 min).
  3. Sluk og fortsæt i ca. 2-3 min indtil skummet på toppen får brune prikker.
  4. Tilsæt kapers (pas på, det kan sprutte lidt).
  5. Pisk eddiken i og lad saucen køle af et par minutter.
  6. Rør persillen i.
  7. Hæld straks saucen i en varm serveringsskål eller direkte på tallerkenerne.

Passer godt til

TypeRåvareSous vide 2.0, sideSous vide-håndbogen, sidetal
FiskPighvar262179

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2021.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *