Lipavi rack

Lipavi rack er et stativ i rustfrit stål, der skal sikre afstand mellem poser i et sous vide-vandbad på en måde der hidtil ikke har været muligt med færdige produkter. På den måde kan vandet cirkulere og opvarme maden i poserne jævnt.

Stativet består af en bundplade på fire korte ben. Det har to faste sider, der enten kan være klappet ned (så stativet blot hæver f.eks. en steg fra bunden så vandet kan cirkulere under), eller de kan være klappet op og stå på skrå op ad karrets sider, så der også sikres afstand til cirkulation der.

Desuden er der en række løse rammer, der kan sættes ned i huller i bundpladen og på den både lave afstand mellem flere poser, der står lodret ved siden af hinanden. Man kan sætte en eller flere rammer i bundpladen afhængig af antal og tykkelsen på poserne. Man kan også bruge afstandsrammerne hvis man vil lægge flere store poser vandret på bundpladen, og på denne måde lave afstand mellem poserne.

Det er smart, at rammerne har aflange bøjler på tværs/højkant, så de – i modsætning til de stativer der følger med mange kar – sikrer en mindsteafstand på et par centimeter med plads til vandet.

Racket er lavet i rustfrit stål, der kan tåle opvaskemaskine, og kvaliteten virker høj. Stativet kan klappes helt sammen, så det ikke fylder meget.

Stativet fås i flere størrelser (til 7, 11, 18 og 25 liters kar, det afprøvede er 18-liters versionen), og desuden i en rund udgave til gryder. Den mindste passer også til flere sous vide-kar (som f.eks. Sous Vide Supreme Demi).

Lipavi er konstrueret af nogle norske sous vide-entusiaster, der også har fremstillet kar med tilhørende låg (og udskæring, der kan bestilles til forskellige apparater). Disse kar er også i høj kvalitet.

Lipavis rack og kar sælges gennem Amazon, og koster ca. 560 kr for den testede version. Et 18-liters kar med låg der passer til koster ca. 500 kr. Priserne er inkl. forsendelse fra England (så der kommer ikke told og moms oveni).

Lipavi rack og kar en venligst udlånt af Lipavi.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.