Støj, sammenligning

Sammenligningerne her omfatter stave og bade testet i 2017. For de nyere tests findes en video for hvert apparat (se under det enkelte apparat), hvor bl.a. støjen sammenlignes med et reference-apparat.

Støjtest for stave

Det er meget individuelt, hvor meget man lægger vægt på et støjsvagt apparat. I et professionelt, larmende køkken vil støjen drukne, men i et privat køkken hvor man opholder sig meget vil mange føle sig generet af de mest støjende apparater.

Herover en sammenlignende støjtest af stavene med ca. 8 sekunder for hver – først kommer til sammenligning en røremaskine ved laveste og højeste omdrejninger.

Støjtest for bade

Indtil for et par år siden var en af de store fordele ved sous vide-bade, at de slet ikke støjede, fordi de hverken havde cirkulationspumpe eller blæsere. Det betød til gengæld at fordelingen af varmen i badet ikke altid var helt jævn – så derfor sætter mange i dag cirkulationspumper i vandet, så varmen fordeles godt. Men til gengæld kommer støj, og i nogle tilfælde meget støj.

rover en sammenlignende støjtest af badene med ca. 8 sekunder for hver – først kommer til sammenligning en røremaskine ved laveste og højeste omdrejninger.

Jeg har lavet denne lille video med 8 sekunders klip (med lyd) fra hver af de testede vandbade, og støjen går fra 0 (ingen støj) til 8 (meget larmende). I starten har jeg et klip med en køkkenmaskine ved lav hastighed (vurderet til støjniveau 4) og højeste niveau (støjniveau 10). Nogle af de testede bade er faktisk op på støjniveau 8!

Du afgør selv, hvor vigtigt dette er for dig. Men hvis apparatet står i et køkken nær et rum hvor du opholder dig – og du laver langtidstilberedninger ind imellem – så ville jeg overveje at finde alternativer til et kraftigt støjende apparat.

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *